OSIGURANJE I RIZICI - Naruči svoju knjigu

OSIGURANJE I RIZICI

Autor: Ćurak, Marijana; Jakovčević, Drago
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 643
Uvez: Tvrdi

67,69  (510,01 kn)

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 337 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

Osnove osiguranja i rizika Pojam, funkcije i značaj osiguranja/ Struktura sustava osiguranja/ Pojmovno određenje, klasifikacija i kontrola rizika/ Osigurljiv rizik i metode kvantifikacije/ Poslovni rizici društava za osiguranje/ Klasifikacija osiguranja/ Poslovanje društava za osiguranje/ Temeljna načela, obilježja i elementi ugovora o osiguranju/ Prodaja proizvoda osiguranja/ Preuzimanje rizika/ Oblikovanje izvora sredstava/ Raspodjela rizika/ Likvidacija šteta/ Regulacija osiguranja/ Arhitektura i rizici investicijskog portfelja

O knjizi:


Tko se danas može izložiti hazardu nastupa štetnog događaja? Upravo su razne opasnosti i rizici temeljni pokretač osiguranja. Izreka našeg najvećeg ekonomista 15. stoljeća Benedikta Kotruljevića je strašno opominjujuća: “Nitko nije propao od plaćanja osigurnine, dok su, naprotiv, mnogi propali jer su mnogo riskirali”.
U ovoj knjizi možete pročitati o funkciji i značenju osiguranja, o rizicima i utvrđivanju rizika, o poslovima i uvjetima osiguranja, o utvrđivanju premije osiguranja i izvorima sredstava za osiguranje, o investicijskom portfelju osiguravatelja i dr. problematici koja prati osiguranike i osiguravajuća društva. Knjiga pruža stručne i znanstvene osnove da se nauči o svim tajnama u osiguranju. Knjiga je u nas jedna od rijetko publicirane i poslije dugo vremena sustavno obrađene građe o osiguranju. Neizostavni je priručnik osobama koji se bave osiguravateljnim poslovima, prodajom osiguranja, a jednako tako i onima koji s osiguravateljima ugovaraju rizike i premije osiguranja kao korisnik osiguranja. Knjiga je namijenjena i studentima redovnog i poslijediplomskih studija kako bi proširili i dopunili svoja znanja iz ovog područja. Posljednji dio knjige sadrži zakone i podzakonske propise koji uređuju djelatnost osiguranja i odnose s korisnicima osiguranja.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Jakovčević, Drago

Uvez

Tvrdi

Karakter

stručna