Akcija!
OSNOVE OSIGURANJA, NAČELA I PRAKSE - Naruči svoju knjigu

OSNOVE OSIGURANJA, NAČELA I PRAKSE

Autor: Adrijanić, Ivo; Klasnić, Ksenija
Područje: Investiranje i osiguranje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 478
Uvez: Meki

15,93 

Za početnike na jednom mjestu ukupne osnove osiguranja na sažet i jasan način, a onima koji se već bave osiguranjem pomoć da obnove i prošire svoje znanje!

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 353 Kategorija: Oznaka:

Opis

Iz sadržaja:

PREDGOVOR/ I. UVOD U OSIGURANJE/ Pojam osiguranja i njegove značajke/ Rizik u osiguranju/ Definicije osnovnih pojmova u osiguranju/ Gospodarski aspekti osiguranja/ II. ORGANIZACIJA OSIGURANJA U REPUBLICI HRVATSKOJ/Oblici organiziranja osiguravatelja prema Zakonu o osiguranju/ Ostali oblici organiziranja osiguranja/ III. PRAVNI OKVIR OSIGURATELJNOG POSLOVANJA/ Ugovor o osiguranju/ Isprave o osiguranju/ Uvjeti osiguranja/ IV. VRSTE OSIGURANJA/Podjela osiguranja/ Neživotna osiguranja/ Osiguranje života/ TEHNIKA IZRADE I OBRADE POLICE OSIGURANJA/ Ocjena rizika i izračun visine premije/ Sklapanje ugovora o osiguranju/ Procedura obrade polica u društvu za osiguranje/ VI. TEHNIKA LIKVIDACIJE ŠTETA U OSIGURANJU/ Prijava štetnog događaja/ Rješavanje štete/ Isplata nadoknade za štetu/ VII. ZAŠTITA POTROŠAČA/ VIII. REOSIGURANJE/ Pojam reosiguranja i njegova uloga/ Ugovor o reosiguranju/ Vrste reosiguranja/ Tehnika provedbe reosiguranja/ PRILOZI/ LITERATURA/ ABECEDNO KAZALO POJMOVA/O AUTORIMA

O knjizi:

Odlična knjiga za sve one koji koji trebaju nešto osigurati (osiguranici), onima koji će to osiguranje provesti (osiguravatelji), onima koji će osigurane rizike (posebice ako se radi o rizicima koji mogu prouzročiti katastrofalne štete) ponovno osigurati (reosiguravatelji), ali i onima koji će se baviti prodajom osiguranja na tržištu (zastupnici i posrednici u osiguranju). Na primjerima iz prakse obrađeni su novi hrvatski zakoni koji se odnose na područje osiguranja. Idealno za buduće zastupnike i posrednike u osiguranju.

Autori su napisali knjigu tako da je obuhvala temeljna praktična znanja, tehnike i vještine potrebne za uspješan operativan rad u osiguravajućim društvima, na poslovima zastupanja i posredovanja u osiguranju, na poslovima ugovaranja osiguranja i dr. U knjizi su posebno obrađeni oni rizici za koje se u gospodarskoj praksi koriste posebni načini i instrumenti osiguranja i samoosiguranja.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Autor

Klasić, Ksenija, Adrijanić, Ivo

Izdavač

TEB Poslovno savjetovanje

Broj stranica

Uvez

Meki

Karakter

stručna

ISBN