OSNOVE RAČUNOVODSTVA - Naruči svoju knjigu

OSNOVE RAČUNOVODSTVA

Računovodstvo za neračunovođe
Autor: Tušek, Boris; Vašiček, Vesna; Žager, Katarina; Žager, Lajoš
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 388
Uvez: Meki

33,18  (249,99 kn)

Interes za knjigu pokazali čitatelji koji nisu računovođe, ali su upućeni u na računovodstvo i na računovodstvene informacije. Brojne generacije studenata također su pokazale interes za knjigu, posebno jer su je koristile u nastavnom planu (Osnove računovodstva). Također, brojne generacije postdiplomanata koristila literaturu u okviru menadžmenta!

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 315 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

Uvodna razmatranja/ Pojam računovodstva i temeljne računovodstvene kategorije/ Računovodstveni proces i politike/ Financijsko izvještavanje/ Interno orijentirano računovodstvo (računovodstveno praćenje proizvodnje, ponašanje troškova prema stupnju iskorištenja kapaciteta, standardni troškovi, kalkulacije, budžetiranje)/ Prilozi: kontni plan, utjecaj amortizacije na visinu poslovnog rezultata, pokazatelji analize financijskih izvještaja, konsolidacija financijskih izvještaja, prijedlog strukture hrvatskih računovodstvenih standarda

O knjizi:

Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika početkom 1995. godine objavila je knjigu «Računovodstvo za neračunovođe». Ta knjiga pobudila je doista veliki interes stručne i znanstvene javnosti, djelomično i zbog naslova, koji je u to vrijeme za naše uvjete bio poprilično neubičajen. Rezultata toga interesa bilo je još jedno nepromijenjeno izdanje 1997. godine (oba izdanja dotiskana nekoliko puta). Zbog i dalje postojećeg interesa za tu knjigu nakladnik se odlučio i na treće izdanje koje je bitn izmijenjeno i dopunjeno. Na temelju ove kronologije lako je zaključiti da kako je knjiga doista pobudila značajan interes naše stručne i znanstvene javnosti. Ova knjiga se bavi računovodstvenom problematikom, i to prije svega, problematikom koju najčešće razmatramo u okviru financijskog izvještavanja. Za razliku od nekih drugih knjiga iz tog područja, ova knjiga nije opterećena brojnim knjiženjima, brojevima konta i sl. Naglasak je u ovoj knjizi na računovodstvenoj logici, tj. na biti računovodstva.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Meki

Autor

Žager, Katarina, Tušek, Boris, Vašiček, Vesna, Žager, Lajoš

Broj stranica

ISBN

Izdavač