REVIZIJA, 2. izmijenjeno i dopunjeno izdanje - Naruči svoju knjigu

REVIZIJA, 2. izmijenjeno i dopunjeno izdanje

Autor: Tušek, B.; Žager, L.
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 548
Uvez: Tvrdi

39,82 

SKU: 379 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

MJESTO I ULOGA REVIZIJE U UPRAVLJANJU PODUZEĆEM/ REVIZIJSKI TEORIJSKI OKVIR KAO ISHODIŠTE PROCESA REVIZIJE/ PROCES REVIZIJE FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA/ PROCES INTERNE REVIZIJE/ POVEZANOST REVIZIJE FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA I INTERNE REVIZIJE

O knjizi:

Ova knjiga se bavi revizijom kao jednom od bitnih pretpostavki poslovnog odlučivanja, s posebnim naglaskom na teorijske i metodološke aspekte revizije financijskih izvještaja i interne revizije kao dvaju najznačajnijih segmenata cjelokupne revizijske djelatnosti.

Knjiga je podijeljena u pet poglavlja od koji svako započinje pregledom u kojemu se ističu najznačajnije teme koje će u tom poglavlju biti obrađene, a završava s pitanjima za provjeru znanja.

U prvom poglavlju razmatra se poduzeće u tržišnom okruženju, okvir korporativnog upravljanja te pojam, funkcije i razine upravljanja poslovanjem poduzeća. U drugom poglavlju pristupa se oblikovanju i analizi revizijskog teorijskog okvira kao ishodišta za razmatranje relevantnih metodoloških aspekata procesa revizije. Treće poglavlje posvećeno je procesu revizije financijskih izvještaja. U četvrtom poglavlju istražuju se relevantni metodološki aspekti interne revizije, od planiranja interne revizije, kritičkog ispitivanja i izvješćivanja do praćenja rezultata. U petome poglavlju razmatra se povezanost revizije financijskih izvještaja i interne revizije. U okviru ovoga poglavlja razmatraju se i uloge internog i eksternog revizora te uloge, zadaci, ovlaštenja i odgovornosti revizijskog odbora.

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Tvrdi

Autor

Žager, L.

Broj stranica

ISBN

Izdavač