SLOBODA PRUŽANJA USLUGA NA UNUTARNJEM TRŽIŠTU EUROPSKE UNIJE - Naruči svoju knjigu

SLOBODA PRUŽANJA USLUGA NA UNUTARNJEM TRŽIŠTU EUROPSKE UNIJE

Priznavanje stručnih kvalifikacija, sloboda pružanja odvjetničkih usluga, sloboda pružanja zdravstvenih usluga
Autor: Bodiroga-Vukobrat, Nada; Dumančić, Kosjenka; Horak, Hana
Područje: Novi društveni i ekonomski procesi
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2015
Broj stranica: 185
Uvez: Meki

21,10 

Autorice su ovom knjigom, opsežnom pravnoznanstvenom analizom više od 60 presuda Suda Europske unije, željele približiti tu kompleksnu materiju studentima ekonomskih i pravnih fakulteta, ali i drugih jer je tema interdisciplinarna.

SKU: 1269 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Ova je knjiga rezultat nastojanja da se opisom unutarnjeg tržišta čitatelje uvodi u iscrpan i cjelovit prikaz slobode pružanja usluga na unutarnjem tržištu Europske unije s posebnim osvrtom na tri specifična područja – priznavanje stručnih kvalifikacija, sloboda pružanja odvjetničkih usluga te sloboda pružanja zdravstvenih usluga. Priznavanje stručnih kvalifikacija neodvojivo je povezano s akademskim kvalifikacijama te je često preduvjet slobodi pružanja usluga i poslovnom nastanu. Stoga je ovo djelo doprinos i poticaj mobilnosti pravnih i fizičkih osoba u primanju i davanju prekograničnih usluga. Razumijevanje ove materije utječe i na kvalitetu usluga, jamči zaštitu primatelja usluga te osigurava ujednačenost kvalitete, znanja i sposobnosti njihovih pružatelja i primatelja.

Ovakav sveobuhvatan rukopis u kojem se daje detaljan prikaz slobode pružanja usluga kao jedne od četiri temeljne gospodarske slobode do sada ne postoji na hrvatskom jeziku, te je ovo djelo od iznimnog značenja ne samo za znanstvenu i sveučilišnu javnost, već i za praktičare različitih struka s obzirom da ono obuhvaća različite profesije. Autorice su ovom knjigom, opsežnom znanstvenom analizom više od 60 presuda Suda Europske unije , željele približiti tu kompleksnu materiju studentima ekonomskih i pravnih fakulteta, ali i drugih jer je tema interdisciplinarna. Posljednjih se godina povećao broj kolegija na svim studijskim razinama o primjeni prava Europske unije pa su i teme o tome postale iznimno važne, osobito njihov prikaz te analiza na hrvatskome jeziku. Zbog praktičnosti knjiga će naći svoje mjesto i u poslovnoj praksi ne samo pravnika i ekonomista već i svih koji sudjeluju u primanju i davanju usluga na unutarnjem tržištu.

Iz sadržaja:

GLOBALIZACIJA KAO IZAZOV SLOBODI PRUŽANJA USLUGA/ PRIZNAVANJE STRUČNIH KVALIFIKACIJA U EUROPSKOJ UNIJI / Direktive 2005/36/Eco priznavanju stručnih kvalifikacija / Postupak međusobna priznavanja stručnih kvalifikacija / Direktiva 2013/55/EU / Provedba u republici Hrvatskoj / SLOBODA PRUŽANJA ODVJETNIČKIH USLUGA / sekundarni izvori prava / Presuda Europskog suda u područjima koja nisu obuhvaćena direktivama / Državljani trećih država (third country nationals) / Obavljanje odvjetničke profesije u Republici Hrvatskoj SLOBODA PRUŽANJA ZDRAVSTVENIH USLUGA / Praksa Suda Europske unije / Direktiva 2011/24/Eu o pravima pacijenata / LITERATURA / Kniige i poglavlja u knjizi /članci / Propisi RH /Europsko zakonodavstvo

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Školska knjiga

Karakter

stručna

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN

Autor

, ,