STEČAJNA MAFIJA - Naruči svoju knjigu

STEČAJNA MAFIJA

Autor: Petričić, Darko
Područje: Politologija i diplomacija
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2015
Broj stranica: 123
Uvez: Meki

69,00 kn

Publikacija predstavlja zbornik kritičkih izlaganja na okruglom stolu „Kaznite stečajnu mafiju-štete i posljedice stečajnih postupaka i predstečajnih nagodbi u RH“, održanog 2015. Niz primjera, skandala ukazuje kako u RH stečaj nije način oporavka nego nova prilika za upropaštavanj, a vide se i glavni vinovnici: suci, stečajni upravitelji, vjerovnici s lažnim potraživanjima, dužnosnici…

SKU: 1237 Kategorija:

Opis

Iz knjige: 

Današnje predstečajne nagodbe i postupci nisu nikakva rješenja, već je to jedan oblik kriminala! Svaki dan potrošen na ovakvu stečajnu praksu je izgubljen dan za Hrvatsku, našu djecu i budućnost svih nas.

Projektanti Hrvatske, koji su pokrenuli pa zaustavili rat, i sada su na vlasti u Hrvatskoj. Oni su vlasnici banaka i svega ostaloga što vrijedi. INE i drugih tvrtki. Pliva nije nikud otišla. Ona je i dalje u našem vlasništvu. Ta kriminalna ekipa koja je pokrenula rat, osmislila je da kroz stečajne postupke dođe do vlasništva.

U Hrvatskoj je 1990-te godine bilo 3.300 poduzeća. Ona su sačinjavala hrvatsko gospodarstvo. Njihova knjigovodstvena vrijednost na dan 31. 12. 1990. iznosila je 50 milijardi dolara. Sa stečajevima, pretvorbom, privatizacijom…, 1997. godine došli smo do vrijednosti kapitala, ali ne tih 3.300 poduzeća, nego manje – 2.700, na 10 milijardi maraka! Evidentno je da je hrvatska država izgubila oko 40 milijardi dolara.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručno-popularna

Uvez

Meki

Autor

Petričić, Darko

Broj stranica

ISBN

Izdavač