UVOD U ISLAMSKE FINANCIJE - Naruči svoju knjigu

UVOD U ISLAMSKE FINANCIJE

Autor: Abbas, Mirakhor; Iqbal, Zamir
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 318
Uvez: Tvrdi

48,78  (367,53 kn)

Globalna potražnja za etičkim oblikom ulaganja dovela je do snažnog rasta islamskog bankarstva i financija. Banke poput HSBC – a i Citibanke najavile su svoju ambiciju da postanu glavni igrači na tom tržištu. Pridošlicama na ovo brzorastuće tržište ova knjiga koju su napisala dva dobro poznata stručnjaka na području islamskih financija pruža sjajan pregled glavnih koncepata iz ovog područja.

Pročitaj više

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 707 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

POJMOVNIK/ UVOD/ EKONOMSKI SUSTAV/ FINANCIJSKO UGOVARANJE RIBA ( KAMATA) / FINANCIJSKI INSTRUMENTI/ FINANCIJSKO POSREDOVANJE/ ISLAMSKI FINANCIJSKI SUSTAV/ INDUSTRIJA ISLAMSKIH FINANCIJSKIH USLUGA/ TRŽIŠTA KAPITALA/ FINANCIJSKI INŽENJERING/ UPRAVLJANJE RIZICIMA ISLAMSKIH FINANCIJSKIH INSTITUCIJA/ REGULATIVA ISLAMSKIH FINANCIJSKIH INSTITUCIJA/ KORPORATIVNO UPRAVLJANJE/ GLOBALIZACIJA I IZAZOVI ZA ISLAMSKE FINANCIJE/ LITERATURA/ BIBLIOGRAFIJA/ KAZALO

O knjizi:

Globalna potražnja za etičkim oblikom ulaganja dovela je do snažnog rasta islamskog bankarstva i financija. Banke poput HSBC – a i Citibanke najavile su svoju ambiciju da postanu glavni igrači na tom tržištu. Pridošlicama na ovo brzorastuće tržište knjiga Uvod u islamske financije: Teorija i praksa, koju su napisala dva dobro poznata stručnjaka na području islamskih financija, pruža sjajan pregled glavnih koncepata iz ovog područja.
Ova knjiga objašnjava temeljna načela i funkcije ekonomskog, bankarskog i financijskog sustava koji djeluje po šerijatu ( islamski zakon) . O brojnim pravilima islama – od društvene pravde, jednakosti, zaštite vlasničkih prava, nepovredivosti ugovora i zabrane Ribe ( kamate) – raspravlja se u odnosu na ekonomsko ponašanje pojedinaca, društva i države.
Zamir Iqbal i Abbas Mirakhor, zaposleni u Svjetskoj banci i Međunarodnome monetarnome fondu ( MMf) , iznose svoje teoretske znanje i iskustvo iz područja ekonomije, financija i bankarstva kako bi pružili vrijedan uvid u brzorastuću industriju islamskih financijskih usluga.
Uvod u islamske financije: Teorija i praksa sveobuhvatan je i praktičan vodič svima koji su zainteresirani za islamske financije i bankarstvo, kao i za veliki potencijal koji oni nose.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Mate

Karakter

stručna

Autor

Abbas, Mirakhor

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN