UVOD U POLITIČKU PSIHOLOGIJU - Naruči svoju knjigu

UVOD U POLITIČKU PSIHOLOGIJU

Autor: Cottam, Martha; Dietz- Uhler, Beth; Mastors, Elena; Preston, Thomas
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 360
Uvez: Meki

48,78 

Prvi opsežni udžbenik o političkoj psihologiji, koji na pristupačan način istražuje psihološke korijene političkog ponašanja. Cilj je pomoći čitatelju u razumijevanju nesagledive kompleksnosti ljudskog ponašanja i važne uloge koju politička psihologija može odigrati u poboljšavanju ljudskog stanja.

SKU: 837 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja – poglavlja:

Uvod u političku psihologiju/ Ličnost i politika/ Spoznaja, socijalni identitet, emocije i stavovi u političkoj psihologiji/ Politička psihologija grupa/ Istraživanje političkih vođa/ Glasovanje, uloga medija i tolerancija/ Politička psihologija rase i etniciteta/ Politička psihologija nacionalizma/ Politička psihologija političkih ekstremista/ Politička psihologija međunarodne sigurnosti i sukoba

O knjizi:

Prvi opsežni udžbenik o političkoj psihologiji, koji na pristupačan način istražuje psihološke korijene političkog ponašanja. Autor se koristi psihološkim koncepcijama kako bi objasnio tipove političkog ponašanja kroz mnogobrojne teorije i slučajeve političke aktivnosti kojima prikazuje to ponašanje. Knjiga istražuje mnogobrojne obrasce političkog ponašanja, poput vodstva, skupnog ponašanja, glasanja, rase, etničke pripadnosti, nacionalizma, političkog ekstremizma,terorizma, rata i genocida. Uokvireni tekstovi naglašavaju sadašnje i povijesne događaje kako bi pomogli studentima u povezivanju svijeta koji ih okružuje i koncepcija koje uče na nastavi. Primjeri ističu velik broj istraživačkih metodologija koje se koriste u ovoj disciplini, poput eksperimentalnog istraživanja i analize sadržaja. Izraz „Političko biće” se koristi kroz cijelu knjigu kako bi čitatelja podsjetio na psihološke teorije i koncepcije koje se istražuju u svakom poglavlju.
Uvod u političku psihologiju istražuje neke od najgorih stvari koje ljudi rade jedno drugome iz političkih razloga, kao i da bi spriječili i razriješili konflikt, te kako se oporaviti od njih. Cilj je pomoći čitatelju u razumijevanju nesagledive kompleksnosti ljudskog ponašanja i važne uloge koju politička psihologija može odigrati u poboljšavanju ljudskog stanja.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Mate

Karakter

udžbenik

Autor

Preston, Thomas

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN