ŽIVOT KAO IGRA - Naruči svoju knjigu

ŽIVOT KAO IGRA

Autor: Srića, Velimir
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 175
Uvez: Tvrdi

22,16  (166,96 kn)

Priručnik u kojemu autor profesor menadžmenta kroz niz različitih mentalnih modela, nastalih na temelju vlastitog iskustva u poslovnom i društvenom životu, nudi odgovor na niz pitanja koja si svaki poslovni čovjek postavlja.

Opis

Iz sadržaja:

RADIM LI ONO U ČEMU SAM NAJBOLJI/ JESAM LI PROAKTIVAN/ IMAM LI VIZIJU I CILJEVE/ IMAM LI STRASTI/ ZNAM LI SE BAVITI BITNIM/ KAKO KORISTIM VRIJEME/ JESAM LI EMOTIVNO INTELIGENTAN/ ZNAM LI UPRAVLJATI SVOJOM GLAVOM/ JESAM LI AMBICIOZAN I UPORAN/ ZNAM LI RAZMIŠLJATI POZITIVNO/ ZNAM LI UČITI DJELITI INFORMACIJE/ IMAM LI MENTALITET OBILJA/ KOLIKO ŽELIM ZARAĐIVATI/ ZNAM LI RADITI NA SEBI/ TEŽIM LI ZAJEDNIČKOM USPJEHU/ ZNAM LI POTICATI I MOTIVIRATI/ ZNAM LI ODLUČIVATI/ JESAM LI RACIONALAN I INTUITIVAN/ RAZUMIJEM LI KREATIVNOST/ ZNAM LI ULOGU U SKUPINI/ JESAM LI ETIČAN/ ZNAM LI PRODAVATI/ ZNAM LI KOMUNICIRATI/ ZNAM LI POBIJEDITI STRES/ ZNAM LI VODITI LJUDE/ ZNAM LI BITI ORGANIZATOR I DEZORGANIZATOR/ RAZMIŠLJAM LI KAO PODUZETNIK/ ZNAM LI VIDJETI CJELINU/ ZNAM LI KONTROLIRATI/ SNALAZIM LI SE U POLITIČKOM MANEVRIRANJU/ DELEGIRAM LI SE S POVJERENJEM/ RAZUMIJEM LI ORGANIZACIJE/ JESAM LI TAMO GDJE TREBA/ JESMO LI SPREMNI NA ERU ŽENA/ JESAM LI MULTIKULTURAN/ RAZUMIJEM LI MILENIJANCE

O knjizi:

“Ova je knjiga prije svega napisana zbog moje četvero djece. Trudio sam se biti prisutan u njihovu odgoju, voleći ih, igrajući se s njima, izmišljajući priče prije spavanja, podržavajući, usmjeravajući, pomažući im da odrastu i nađu svoje mjesto pod suncem. Svako od njih u nekoj mi je fazi života postavilo pitanje na koje nisam znao odgovoriti: Zašto živimo? Koji je smisao našeg postojanja?Mogao sam ih tješiti religijskim idejama, citirati filozofe, nabacivati fraze uličnih mudraca. No ja sam agnostik, filozofiju smatram nerazumljivim tumačenjem nerješivih problema i ne vjerujem onima koji misle da sve znaju. Najbolje što sam mogao bilo je prepričati im crtani film u kojem profesor Baltazar, želeći pomoći mladom sugrađaninu, iz svojeg čarobnog automata ‘iscijedi’ knjigu njegova životnog uspjeha.
Kad ovaj otvori knjigu, začuđeno je pogleda i reče Baltazaru: Ali stranice su potpuno prazne. Tako je, odgovori pametni profesor, knjigu svojeg životnog uspjeha svatko mora ispisati sam.
Eto, to je smisao života, ispisati svoju knjigu uspjeha koju ćeš s radošću čitati kad ostariš. No kad bih tako odgovorio svojoj djeci, slijedilo bi novo pitanje: Što je to uspjeh? Kad možeš reći da si uspio životu?
Ovo je moj zakašnjeli odgovor. Sadrži niz ‘mentalnih modela’ koje sam prikupio, osmislio, isprobao i koristio kroz vlastitu poslovnu i životnu praksu kao profesor menadžmenta u Hrvatskoj, SAD-u, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Kini, kao ministar u hrvatskoj vladi, direktor konzultantske kuće, član nadzornog odbora regionalne tvrtke, nestranački predsjednik parlamenta hrvatskog glavnog grada, kao otac, muž i prijatelj, autor pedesetak stručnih knjiga, romana, zbirke poezije i knjige političkih eseja. Također kao osoba koja misli da je zapravo najbolja kad uzme u ruke gitaru, zatvori se u vikendicu i na višekanalnom digitalnom studiju snima svoju glazbu. Konačno, kao onaj koji je bio sretan i nesretan, uspješan i neuspješan, koji je pobjeđivao i bivao poražen, koji je dugo tražio način na koji je vrijedno, ugodno i djelotvorno živjeti.”
Poglavlja u knjizi označena su s dva broja od jedan do šest (npr. 3-4) što omogućuje kockicama da vas “vode” kroz knjigu. Činjenica je da postoji šansa da neko poglavlje pročitate više puta, a neke niti jednom, no s obzirom na koncept života-igre to može i te kako imati smisla.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Delfin

Karakter

popularna

Autor

Srića, Velimir

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN