ALGORITAM ZA USPJEH - Naruči svoju knjigu

ALGORITAM ZA USPJEH

Neurolingvističko programiranje
Autor: Mladenović, Dragana
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: priručnik
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 271
Uvez: Meki

19,26 

Koliko ste puta komunicirali, a niste se razumjeli sa sugovornikom? Koliko ste puta prodavali i niste prodali? Predstavljaju se osnove NLP tehnike čiji vam alati i vještine pomažu unaprijediti svako područje vašeg života te shvatiti važnost osobne promjene, rasta i razvoja.

Opis

O knjizi:

Rukopis predstavlja osnove Neurolingvističkog programiranja, NLP tehnike i vještine kojima možete unaprijediti svako područje vašeg života. Knjiga je namijenjena svima koji se žele upoznati sa konceptom Neurolingvističkog programiranja, tehnikama osobne promjene, rasta i razvoja i komunikacijskim vještinama, kao i svima koji su certificirani NLP praktičari, NLP majstori i NLP treneri.

Jednostavnost NLP-a ogleda se u tome što nas uči da sve što činimo obavljamo prema određenim obrascima. Kad jednom otkrijete obrazac kojim radite nešto u čemu ste izvrsni, možete ga ponavljati kad god vam zatreba. Kad radite nešto u čemu ste manje uspješni i nikako ne ostvarujete željeno, NLP vam omogućuje otkrivanje obrasca i nudi konkretne tehnike zamjene toga obrasca onim koji vas dovodi do željenoga.

Neurolingvističko programiranje bavi se strukturom subjektivnog iskustva. Uči nas kako ljudska bića organiziraju ono što vide, čuju, osjećaju, kako filtriraju i pohranjuju informacije iz vanjskog svijeta i kako riječi i ponašanje otkrivaju naš um. Neurolingvističko programiranje moguće je ako imate stajalište koje uključuje želju i otvorenost prema promjenama, ako ste znatiželjni i pitate se kako je nešto moguće te ako znate metodologiju modeliranja. O modeliranju će se govoriti u posebnom poglavlju. Odnosno, neurolingvističko programiranje bavi se izvrsnošću u svim područjima života i omogućuje ljudima da postanu izvrsni u onome što žele. Stručnjaci NLP-a ne bave se definiranjem teorija, već su usmjereni na dobivanje rezultata i u tome uspijevaju.

Programiranje se odnosi na način odabira organizacije svojih ideja i akcija u svrhu postizanja rezultata. To su unutarnji procesi koji se provode prema određenim obrascima. Sve što radimo, vjerovali ili ne, radimo prema određenim obrascima. Primjerice, prema obrascima peremo zube, uspavljujemo se, motiviramo se ili učimo. Neki nas obrasci dovode do željenih ishoda. Neki pak rezultiraju neželjenim ishodima, a mi ih uporno ponavljamo. Ponavljamo obrasce i ostvarujemo neželjene rezultate. Ponavljamo ih jer vjerujemo da se ne mogu promijeniti ili ne znamo kako ih promijeniti. Neurolingvističko programiranje bavi se uspjehom.

Iz sadržaja:

 1. Uvod u NLP (Što je NLP, Manipulacija i ekologija, Nesvjesni um, Terminologija NLP-a)
 2. Četiri stupa NLP-a (Komunikacijski model, NLP kuća uspjeha, Pretpostavke NLP-a, Osjetilna izoštrenost, Rapor, Ishodi)
 3. Reprezentacijski sustavi ( Primarni i Vodeći reprezentacijksi sustav)
 4. Sidrenje (Upravljanje vlastitim stanjima, Krug izvrsnosti, Rušenje sidara)
 5. Komunikacija (Hijerarhija ideja, Metamodel, Miltonovi jezični obrasci, Preuokviravanje)
 6. Riznica našeg uma (Submodaliteti, Tehnike promjene korištenjem submodaliteta, Strategije, Strategija prehrane vitkih ljudi, Disneyeva strategija kreativnosti)
 7. Uvjerenja i vrijednosti (Što su uvjerenja i vrijednosti, kako utječu na naš život, Promjena uvjerenja pomoću submodaliteta)
 8. Tehnike za osobni rast i razvoj ( Kongruencija i nekongruencija, Neurologičke razine, Rješavanje dvojbe, Preuokviravanje u 6 koraka, Fobije, Perceptivne pozicije)
 9. Modeliranje (bit NLP-a)
 10. Sastanci (alati i vještine za efikasno vođenje sastanaka)
 11. Iskustva klijenata o iskustvu rada s Draganom
 12. O Miroras centru

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka

NLP UČITELJ

Cjelovit vodič za osobnu dobrobit i profesionalni uspjeh

Ian, McDermott; Jago, Wendy

NLP OSTVARITE ŽIVOT KAKAV ŽELITE

Pobijedite svoje strahove, iskorijenite loše životne navike, te iskusite puninu života pomoću sustava tehnika neurolingvističkog programiranja

Bandler, Richard