ČOVJEK I OKOLIŠ - Naruči svoju knjigu

ČOVJEK I OKOLIŠ

Autor: Udovičić, Božo
Područje: Održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 303
Uvez: Meki

26,41  (198,99 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 803 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Svatko želi da se opasni otpad sigurno pospremi – ali po mogućnosti radije dalje od njih. Dok se vlade i industrije trude odlučiti što da se radi, oni koji se bave zaštitom okoliša ovaj argument vraćaju jedan korak natrag pitanjem: Koliko otpada uopće treba proizvesti. Svake godine Amerikanci odbace gotovo tonu smeća po stanovniku, a iz britanskih koševa za smeće godišnje bi se moglo sagraditi 60 egipatskih piramida. Ekolozi vjeruju da bi se moglo učiti nešto i od gradova Trećeg svijeta, gdje se svaka limenka, svaka auto-guma i svaki komadić papira skuplja za preradu i ponovnu upotrebu.

Smetlišta mogu biti pronađeno blago za domišljate gradske uprave. Papirnati otpad, metal i staklo mogu se preraditi, ponovno iskoristiti. Kuhinjski ostatak mogao bi se pretvarati u gnojivo i gorivo. Machidu, glavni grad smeća sada prerađuje 90% svojeg smeća. Industrije otkrivaju da one mogu preraditi svoje štetne otpade – ili ih koristiti za proizvodnju unosnih novih proizvoda. Švedska pomaže kompanijama pronalaziti kupce koji mogu koristiti njihov opasni otpad, a i međunarodna trgovina manje opasnim prerađevinama je u usponu. Na primjer, Japan uvozi metalni otpad iz Amerike i tako pretvara prošlogodišnji Buick u ovogodišnju Toyotu.

Iz sadržaja:

Osnovne spoznaje o životu na zemlji/ Imperativ razvoja/ Ekologija i okoliš/ Onečišćenje okoliša pri dobivanju i prijevozu prirodnih oblika zemlje/ Onečišćenje okoliša uvjetovano pretvorbama oblika energije/ Onečišćenje okoliša uvjetovano korištenjem energije/ Onečišćenje okoliša/ Specifične pojave kod onečišćenja okoliša/ Dvadeseto stoljeće, stoljeće velikih promjena i onečišćenje okoliša/ Kako raditi za bolju budućnost

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Meki

Autor

Udovičić, Božo

Broj stranica

ISBN

Izdavač