POLITIKA OKOLIŠA - Naruči svoju knjigu

POLITIKA OKOLIŠA

Autor: Bešker, Marko
Područje: Održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2006
Broj stranica: 227
Uvez: Tvrdi

25,08 

Opis

O knjizi:

Što je danas osnovna misija suvremene politike okoliša? Odgovor je jednostavan, ali provođenje je veoma složeno. Misija suvremene politike okoliša je sprečavanje svega onoga što će ljudskim činjenjem ili ne činjenjem pogoršavati budućnost sadašnjih i novih generacija u korištenju prirode radi preživljavanja u njoj. Ljudska pohlepa će još dugo pronalaziti uporišta u drugim politikama kako bi se opravdala sva loša činjenja prema majci prirodi pa makar nam je budućnost neizvjesna. Reprodukcija rizika ugrožavanja ljudskog roda neometano raste.

U knjizi je sistematski prikazan razvoj misli o upravljanju okolišem na razini organizacije UN, te po grupama zemalja. Poseban dio knjige posvećen je sustavima upravljanja okolišem u RH gdje se detaljno obrađuju institucije, pravo i politika okoliša. Dana su rješenja procesnog pristupa upravljanja okoliše, te poruke što bi trebalo činiti na planu ostvarenja principa održivog razvoja.

Iz sadržaja:

EKOLOGIJA, OKOLIŠ, POLITIKA OKOLIŠA / SUSTAV UPRAVLJANJA OKOLIŠEM / POLITIKA OKOLIŠA U POSTINDUSTRIJSKIM ZEMLJAMA / POLITIKA OKOLIŠA U EUROPSKOJ UNIJI / POLITIKA OKOLIŠA U RUSKOJ FEDERACIJI / POLITIKA OKOLIŠA SIROMAŠNIH ZEMALJA / POLITIKA OKOLIŠA U HRVATSKOJ / MEĐUNARODNO PRAVO OKOLIŠA / NORME I SMJERNICE KAO OSNOVA UPRAVLJANJA / PRAVO OKOLIŠA U HRVATSKOJ / POLITIKA OKOLIŠA I AUDIT STANJA OKOLIŠA /

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Oskar

Karakter

stručna

Autor

Bešker, Marko

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN