Akcija!
DISASTER - Naruči svoju knjigu

DISASTER

Dijagnoza modernog biznisa
Autor: Crocon & Friends
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Područje: Poslovanje
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2020
Broj stranica: 226
Uvez: Meki

29,89 

Ova jedinstvena knjiga mijenja percepcije i ruši stereotipe, inspirira i preoblikuje umove i navike

Opis

O knjizi:

Knjiga autorskog tima Crocon & Friends urnebesna je satirična slikovnica za poslovne ljude i sve nas ostale, kreirana kao protuotrov današnjem mukotrpnom životu poslovnog svijeta. Boreći se sa svim mogućim aspektima poslovnih situacija, naoružani neuništivim duhom, smijehom i pozitivom, uz ovu knjigu ostajemo optimistični i puni nade da može biti bolje (jer je nekad bilo!). Vodič i terapeut današnjim „sivim“ biznismenima, ona je poticaj na buđenje iz letargije i bijeg od loših navika današnjeg poslovnog stila i sadržaja. Podsjetnik i alarm, poticaj i putokaz za promjene.

SLIKOVNICA DISASTER, ŠTO JE ZAPRAVO?

Slikovnica za poslovne ljude, kao i svaka slikovnica, vrsta je odgojne knjige, knjiga za preodgoj. Nastala je na tragu dugogodišnjeg poslovnog iskustva i svakodnevnih situacija, a termin „slikovnica za biznismene“ kreirala je Linda Poščić Borovac, direktorica tvrtke Crocon d.o.o. iz Kastva. Kroz koncept klinike za liječenje oštećenih poslovnih ljudi u osam glavnih sekcija, bez isprike, kroz nepobjedivi humor secira probleme koje treba ocrtati: od potpunog napada na naše umove nepotrebnim informacijama, pritiscima i površnim distrakcijama koje vode do samoizgaranja, do nezdrave klime unutar većine organizacija; od globalizacije koja onesposobljuje do izumiranja poslovnih manira i principa; od štetne vladavine ega do rak rane poduzetništva – birokracije unutar javnih službi. Boreći se sa svim mogućim aspektima poslovnih situacija, naoružani neuništivim duhom, smijehom i pozitivom, uz ovu knjigu ostajemo optimistični i puni nade da može biti bolje (jer je nekad bilo!). Kroz slikovnicu pružamo i živopisne savjete, dašak perspektive i pokoju inspirativnu priču o onim dobrim poslovnim ljudima, našim stvarnim poslovnim partnerima.

PITATE SE U ČEMU JE PROBLEM?

Slikovnica razigrano i nemilosrdno razotkriva probleme današnjeg “bolesnog” poslovnog svijeta. Pitamo se neprestance: Zašto je srž posla zarobljena neprekidnom paradom formulara, upitnika, predugačkih ugovora? Zašto trošimo 15+ godina u obrazovnom sustavu koji nas ne priprema za život? Zašto neodgovorne ljenčine plaćamo pravim novcem kad je njihov rad lažan? Zašto odnosi između poslovnih partnera sve više izumiru i nečija riječ sve manje znači? Zašto sve kompliciramo umjesto da pojednostavljujemo? Zašto smo zaboravili slušati?

I, ŠTO PODUZIMAMO U VEZI TOGA?

Cilj ove knjige je mijenjati percepcije i rušiti stereotipe, inspirirati i preoblikovati umove i navike. Na naizgled jednostavan i vedar način želimo potaknuti na razmišljanje o iznimno ozbiljnim i važnim temama današnjeg društva i poslovnog svijeta, u skromnoj nadi da ćemo u barem jednom čitatelju potaknuti promjenu. Naši alati su HUMOR i naš DUH, jer što nam drugo preostaje ako ne želimo biti sivi ljudi? Upiremo prstom u boljke, otvarajući oči, ne dajući da se ignoriraju, pokazujemo i dokazujemo da može i MORA biti bolje. Smatramo da je to pokušavanje ključno, taj TRUD i NAPOR da se prodrma status quo. Ono što činimo je da postavljamo pitanja koja traže da se postave i odbijamo dozvoliti da se stvar i dalje potiho odvija na ovakav način.

AUTORSKI DOPRINOSI – TKO STOJI IZA CIJELE PRIČE?

Knjiga DISASTER kompletno riječki projekt, čiji su idejni začetnici Linda Poščić Borovac i Ana Zoričić iz tvrtke Crocon d.o.o. iz Kastva, a nastala je u suradnji s poznatim riječkim piscem Zoranom Krušvarom i nagrađivanom dizajnericom Veronikom Uravić Čolak. Autori tektova i tvrtka–nakladnik dobitnici su mnogih internacionalnih nagrada za svoje kreativne radove tijekom godina, od kojih ističemo Stevie Awards for Women in Business dodijeljenu nam u New Yorku 2015.. Tu su zatim i priznanja Stvaratelji za stoljeća, Hermes Creative Award itd. Već godinama stvaramo originalni sadržaj pod kreativnim brendom Authentic &Certified by Crocon.

KOME OVO TREBA?

Slikovnica je namijenjena poslovnim ljudima koji su istovremeno uzrok i produkt današnjeg načina funkcioniranja biznisa svijeta, ali i svakome kome je dozlogrdilo ovakvo stanje svijeta i načina poslovanja te se upijajući ove stranice želi podružiti s ljudima na istoj valnoj duljini i ugrabiti dozu inspiracije i elana kako bi svi zajedno potaknuli promjene. Poklonite slikovnicu sebi, poslovnim partnerima, zaposlenicima, prijateljima, svakome tko cijeni pronicljivost, dobru zezanciju i pomaknute koncepte i pokažite da ste budni i spremni za novu percepciju.

O knjizi su rekli:

„Rijetko te nešto iznenadi na način da ne znaš što se skriva iza sljedeće stranice. U svakom slučaju nije predvidivo, što me podsjetilo na Tarantinove filmove, tek kad smo ga počeli otkrivati. Očekuj neočekivano.“

„Uvesti kao almanah za sve studente i buduće managere. Bravo! Kreativnost je nešto najvrijednije što imamo.“

„Knjiga je urnebesna! Meni neće u PM Clinic postaviti dijagnozu, meni će dijagnozi dati je vozač tramvaja jer se smijem bez prestanka dok čitam „DISASTER“, a smijanje na sav glas nije više prihvatljiv obrazac ponašanja u društvu.“

 

 

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka

DISASTER

A Diagnosis of Modern Business

Crocon & Friends

Nema na zalihi

MOBERI

Psihopati i sociopati na radnome mjestu

Rogan, Blaženka

Nema na zalihi

EMOCIJE

Psihoterapija i razumijevanje emocija

Milivojević, Zoran