FINANCIJSKI ŠOK - Naruči svoju knjigu

FINANCIJSKI ŠOK

Globalna panika i vladine sanacije
Autor: Zandi, Mark
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 297
Uvez: Meki

41,81 

SKU: 853 Kategorija:

Opis

GLOBALNA PANIKA I VLADINE SANACIJE – KAKO SMO DOSPJELI OVAMO I ŠTO MORAMO UČINITI DA BISMO POPRAVILI STVAR

Iz sadržaja – poglavlja:

Kratak pregled drugorazrednih kredita/ Procjena drugorazrednih kredita/ Svatko ima pravo na dom/ Guverner Greenspan računa na stambene nekretnine/ Globalni financijaši hoće svoj dio/ Loši zajmodavci istiskuju dobre/ Financijski inženjeri i njihove tvorevine/ Propast građevinara/ Regulatorna mijena/ Eksplozija, balon, slom i krah/ Kreditni škripac/ Plahi zakonodavci postaju hrabri/ Gospodarske posljedice/ Povratak u budućnost

O knjizi:

Dr. Zandi objašnjava nam kako spriječiti financijske krize nastale neočekivanim previranjima, poput hipotekarne implozije. Knjiga započinje kratkom ‘poviješću’ krize- gdje je počela, kako se širila i koje su bile njene posljedice. Zatim autor rasvjetljava najdublje uzroke krize, poput psihologije kuće vlasništva te demistificira kompleksni financijski inženjering koji je omogućio iznajmljivačima da sakriju rastuće rizike i pokazuje kako su se investitori, na globalnoj razini, oglušili na potencijalne opasnosti, unatoč ključnim znacima upozorenja.
Mark Zandi glavni je ekonomist i suosnivač tvrtke Moody’s Economy.com, Inc u kojoj vodi istraživačke i savjetodavne aktivnosti. Moody’s Economy.com, kao neovisna podružnica korporacije Moody’s, pruža usluge ekonomskih istraživanja i savjetovanja globalnim tvrtkama, vladama i drugim ustanovama. Zandi se bavi istraživanjima iz područja makroekonomije i financijske ekonomije, a u zadnje vrijeme bavio se procjenama gospodarskih učinaka različitih poreznih politika i politika državne potrošnje, uključivanjem ekonomskih informacija u analizu kreditnog rizika te procjenom prikladnih političkih odgovora na balone tržišta nekretnina i burza. Doktorirao je na Sveučilištu Pennsylvania gdje je surađivao s Gerardom Adamsom i nobelovcem Lawrenceom Kleinom, a ekonomiju je diplomirao na Školi Wharton na Sveučilištu Pennsylvania.

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Meki

Autor

Zandi, Mark

Broj stranica

ISBN

Izdavač