ILUZIJA O BOGU - Naruči svoju knjigu

ILUZIJA O BOGU

Autor: Dawkins, Richard
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 368
Uvez: Tvrdi

22,56  (169,98 kn)

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 603 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

DUBOKO RELIGIOZAN NEVJERNIK/ HIPOTEZA O BOGU/ DOKAZIVANJA U PRILOG POSTOJANJU BOGA/ ZAŠTO GOTOVO SIGURNO NEMA BOGA/ KORIJENI RELIGIJE/ KORIJENI MORALNOSTI: ZAŠTO SMO DOBRI?/ ‘DOBRA’ KNJIGA I PROMJENJIVI MORALNI ZEITGEIST/ ŠTO JE KRIVO U RELIGIJI? ČEMU TOLIKA ODBOJNOST?/ DJETINJSTVO, ZLOSTAVLJANJE I SPAS OD RELIGIJE/ PRIJEKO POTREBNA PRAZNINA

O knjizi:
Jedan od najpoznatijih svjetskih znanstvenika – a nakon ove knjige i najistaknutiji ateist – piše o iracionalnosti vjere u Boga i ozbiljnoj šteti koju su religije nanijele društvu. S neumoljivošću i razborom secira sve glavne dimenzije religije te logikom obrazlaže kako je postojanje vrhunskog bića tek vrhunska nevjerojatnost. Knjiga obiluje mnoštvom navoda, primjera, mišljenja brojnih ljudi u povijesti.

U ovoj se knjizi, tako se čini, pokušava obračunati ne samo sa vjerovanjima u Boga, nego i sa Bogom samim. Njegov je osnovni argument da ‘hipoteza Boga’ ne samo da je pogrešna, nego je i izrazito štetna, pa rezultira netolerancijom, ugnjetavanjem, iskorištavanjem djece, okrutnošću prema ženama i drugim socijalno nimalo prihvatljivim načinima ponašanja.
„Dawkins pogađa religijske vođe punom snagom kojom razum može vladati, razarajući njihove naknadne pokušaje dokazivanja postojanja Boga, njihove uobražene tvrdnje da je religija jedini temelj moralnosti te da su njihove svete knjige od riječi do riječi istina.” (Philip Pullman, autor trilogije Njegove tamne tvari)

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

popularna

Uvez

Tvrdi

Autor

Dawkins, Richard

Broj stranica

ISBN

Izdavač