JAVNE FINANCIJE - Naruči svoju knjigu

JAVNE FINANCIJE

Autor: Rosen, Harvey S.
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 1999
Broj stranica: 623
Uvez: Meki

39,82  (300,02 kn)

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 362 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

UVOD/ Javne financije i odnos prema državi/ Nekoliko napomena o državi/ METODE JAVNIH FINANCIJA/ Metode pozitivne analize/ Metode normativne analize/ ANALIZA JAVNIH IZDATAKA/ Javna dobra/ Vanjski učinci/ Politička ekonomija/ Preraspodjela dohotka: konceptualna pitanja/ Programi izdataka za siromašne/ Socijalno osiguranje I: Mirovinsko osiguranje i osiguranje nezaposlenih/ Socijalno osiguranje II: Zdravstvo/ analiza troškova i koristi/ OKVIR ZA ANALIZU POREZA/ Oporezivanje i raspodjela dohotka/ Oporezivanje i učinkovitost/ Učinkovito i pravedno oporezivanje/ SUSTAV JAVNIH PRIHODA U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA/ Porez na dohodak pojedinca/ Oporezivanje pojedinca i njihovo ponašanje/ Oporezivanje poduzeća/ Financiranje deficitom/ Porezi na potrošnju i bogatstvo/ JAVNE FINANCIJE U SUSTAVU VIŠE RAZINA VLASTI/ DODATAK: Malo osnovne mikroekonomike

O knjizi:

Institut za javne financije ponosan je što nakon mukotrpnoga i vrlo zahtjevnog rada može čitateljima ponuditi prvo hrvatsko izdanje udžbenika Javne financije Harveyja S. Rosena. Osobito smo ponosni što se hrvatsko izdanje pojavljuje gotovo istodobno s izvornikom.
Pristup ekonomskoj literaturi (kao, uostalom, i drugim stručnim knjigama) u posljednje se vrijeme drastično mijenja. Sve je više studenata koj i s lakoćom čitaju engleske izvornike, pretražuju Internet i time su im dostupni najnoviji članci vodećih svjetskih stručnjaka. A još se dobro sjećamo ne tako davnih vremena kad svi studenti ekonomije jedni od drugih pomno prepisivali bilješke što su ih oni najuredniji i najrevniji zapisivali na predavanjima pokojnog profesora Marijana Hanžekovića.
Institut za javne financije takvo je stanje prvi put prekinuo 1993. objavivši knjigu Javne financije u teoriji i praksi što su je zajedno napisali Richard i Peggy Musgrave. U pogovoru tom izdanju profesor Pero Jurković istaknuo je da se taj udžbenik desetljećima u cijelom svijetu smatrao “sintezom modernog pristupa problemima javnih financija utemeljenog na načelima tzv. neoklasične sinteze”, te daje “nezaobilazno štivo na svim reading listama ekonomskih učilišta diljem svijeta”. Tim su se udžbenikom i hrvatski studenti ekonomije pridružili studentima najelitnijih svjetskih učilišta.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Rosen, Harvey S.

Uvez

Meki

Karakter

stručna