KVALITETA I DRUŠTVENA ODGOVORNOST, zbornik radova - Naruči svoju knjigu

KVALITETA I DRUŠTVENA ODGOVORNOST, zbornik radova

13. međunarodni simpozij o kvaliteti
Autor: Grupa autora
Područje: Kvaliteta
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2012
Broj stranica: 614
Uvez: Tvrdi

30,66  (231,01 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 1076 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

TEMATSKE CJELINE: Kvaliteta i društvena odgovornost/ Kvaliteta i konkurentnost/ Kvaliteta u proizvodnji i građevinarstvu/ Procesno upravljanje rizicima/ Kvaliteta u obrazovanju/ Integrirani sustavi upravljanja/ Kvaliteta i prometni sustavi/ Kvaliteta i mediji/ Kvaliteta u ovlaštenim organizacijama/ Kvaliteta u javnom sektoru/ Procesno i projektno upravljanje

O knjizi (iz predgovora urednika):

Simpozij se održava u vrijeme kad osjećamo posljedice ekonomske krize i kad još uvijek nema značajnijih naznaka gospodarskog oporavka, u vrijeme krize Eurozone i globalnog preslagivanja ekonomske i političke moći, u vrijeme nakon parlamentarnih izbora u Hrvatskoj i rješavanja brojnih afera u društvu, u vrijeme krize upravljanja na svim razinama. To pokazuje da su uzroci gospodarske krize prije svega strukturne prirode i da se kriza može prevladati jedino provođenjem značajnih društvenih reformi. A one se provode suviše sporo i to je jedan od glavnih razloga za spori gospodarski oporavak i daljnje pogoršanje pozicije Hrvatske na globalnoj ljestvici konkurentnosti.

Završetak pregovora s EU osobito je značajan globalni okvir za budućnost Hrvatske. To tim prije jer znači da je u velikoj mjeri završen proces prilagodbe standardima EU i da se oni u potrebnoj mjeri primjenjuju u svakodnevnoj praksi. To je bitna pretpostavka za osmišljavanje nove vizije, strategija i politika radi bržeg razvoja gospodarstva i društva u cjelini. Započete društvene reforme treba provesti do kraja na dobrobit sadašnje i budućih generacija.

Neoliberalni koncept kapitalizma dnevno pokazuje svoj karakter i nedostatke. Profit kao dominantno mjerilo uspješnosti za sobom povlači rizik. U tom kontekstu osobito je značajno planirati i ostvarivati gospodarski rast i razvoj na načelima društvene odgovornosti i održivosti. Kvaliteta kao znanost, filozofski pristup i praktično djelovanje, predstavlja značajan neiskorišteni resurs koji može doprinijeti provođenju društvenih reformi i stvaranju novog sustava vrednota, koji ima uporište u: znanju, radu, poštenju, poslovnoj etici, društvenoj odgovornosti i težnji ka poslovnoj izvrsnosti. Na ovom polazištu moguće je razvijati konkurentsku sposobnost hrvatskoga gospodarstva i demokraciju, na dugi rok.

Izgradnji novog sustava vrednota kao polazišta provedbe društvenih reformi, HDMK želi dati znanstveni i stručni doprinos, organizirajući 13. međunarodni simpozij o kvaliteti. Kroz prezentaciju 49 znanstvenih i stručnih radova autora iz 13 zemalja objavljenih u ovom Zborniku radova iz područja sustava upravljanja želja nam je prezentirati najnovija znanstvena teorijska i praktična dostignuća, ukazati na probleme i ponuditi nova rješenja.

Dr. sc. Miroslav Drljača (urednik Zbornika i predsjednik HDMK)

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Hrvatsko društvo menadžera kvalitete

Karakter

stručna

Autor

Grupa autora

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN