Akcija!
MENADŽERSKE VJEŠTINE - Naruči svoju knjigu

MENADŽERSKE VJEŠTINE

Autor: Buble, Marin
Područje: Menadžment
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 314
Uvez: Meki

11,81 

Potreba za podukom iz menadžerskih vještina konstantna je. Pokazalo se da je za uspješnog menadžera, osim konceptualnih znanja, neophodno znati i kako se ponašati u danoj situaciji i kako dobiti povratnu informaciju o učincima toga ponašanja. Ova knjiga pruža mogućnost potpunijeg pregleda tih vještina i znanja.

SKU: 901 Kategorija: Oznaka:

Opis

O knjizi:

Dugo se smatralo da je za uspješnog menadžera dovoljno da ovlada konceptualnim znanjem iz različitih područja kao što su marketing, financije, ljudski resursi, menadžment i drugo. U tom su kontekstu bili koncipirani i obrazovni programi visokih škola i fakulteta. To je utjecalo da se menadžerskim vještinama usmjeri veća pozornost pa je takav predmet uveden u visokoškolsko obrazovanje i publicirane su brojne knjige o toj problematici. Nažalost, u nas nije tako – neznatan je broj visokoškolskih institucija koje imaju taj predmet u svom obrazovnom programu, a praktički nema cjelovite knjige koja bi se bavila isključivo menadžerskim vještinama.

Knjiga Menadžerske vještine pokušaj je da se taj nedostatak ublaži i da se onima koji su zainteresirani pruži mogućnost potpunijeg pregleda tih vještina. Koncipirana je tako da obuhvati sve menadžerske funkcije s tim da se u njihovu okviru prezentiraju samo one vještine za koje se smatralo da su ključne. Kako ima i širu namjenu s tom problematikom upoznati sadašnje i potencijalne menadžere, studente dodiplomskih i poslijediplomskih studija biznisa i menadžmenta te sve one koje neposredno ili posredno zanima (ekonomisti, inženjeri, sociolozi, pravnici i drugi) – morala je obuhvatiti sve menadžerske funkcije s tim da se u okviru tih funkcija prikazuju samo one vještine za koje se smatralo da su ključne. U tu je svrhu knjiga podijeljena u šest međusobno povezanih dijelova.

Iz sadržaja:

UVOD / Pojmovi i određenje menadžerskih vještina / Važnost menadžerski vještina/ Kategorija menadžerskih vještina / VJEŠTINE PLANIRANJA / Vještine analize okoline / Vještine predviđanja / Korištenje prognoza / Vještine izrade budžeta / Pojam i vrsta izrade budžeta / Vrste budžeta / Pojedinačni budžeti / Redosljed izrade budžeta / Nositelji i rokovi izrade budžeta / VJEŠTINE ORGANIZIRANJA / Vještine dijagnosticiranja organizacije / Vještine redizajniranja posla / Vještine oblikovanja organizacijskog rješenja / VJEŠTINE UPRAVLJANJA LJUDSKIM RESURSIMA/ Vještine regrutiranja ljudskih resursa / Izvori regrutiranja ljudskih resursa / VJEŠTINE VOĐENJA / Vještine motiviranja drugih / Vještine delegiranja i opunomoćenja / Vještine komuniciranja / Vještine razvoja podređenih / VJEŠTINE KONTROLIRANJA / Vještine financijske kontrole / Vještine kontrole marketinga/ Vještine kontrole operacija / Vještine kontrole ljudskih resursa

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Sinergija

Karakter

udžbenik

Autor

Buble, Marin

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka