MISLITI BRZO I SPORO - Naruči svoju knjigu

MISLITI BRZO I SPORO

Autor: Kahneman, Daniel
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2013
Broj stranica: 538
Uvez: Meki

26,41 

Opis

I sadržaja:

Uvod/Dva sustava/ Heuristika i predrasude/ Prekomjerno samopouzdanje/ Donošenje odluka/ Dva ja/ Zaključci/ Dodatak a: Mišljenje pod pritiskom neizvjesnosti: heuristia i predrasude/ Dodatak B: Izbori, vrijednosti i okviri/ Bilješke / Zahvale

Iz knjige:

Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju, Daniel Kahneman u svom je inovativnom radu na području psihologije proučavao racionalan model prosuđivanja i donošenja odluka. Jedan je od najznačajnijih mislioca današnjice čije su ideje i dostignuće utjecale na mnoga područja ljudskog djelovanja – korporativno poslovanje, medicinu i politiko. Sve do ove knjige, nije na jednom mjestu sažeo svoja istraživanja i promišljanja.

U dugo očekivanoj knjizi misliti, brzo i sporo Kahneman nas vodi na putovanje koje će nam otkriti temelje funkcioniranja našega uma i objasniti način funkcioniranja dvaju sustava koji pokreću naše mišljenje i način na koji donosimo odluke. Sustav 1 je brz, intuitivan i emotivan dok je Sustav 2 sporiji, savjetodavniji, racionalniji, logičniji.

Kahneman razotkriva neobične sposobnosti brzog razmišljanja – ali i zablude i predrasude – te upozorava na velik utjecaj koji intuitivni dojmovi imaju na naše misli i izbore. Uloga optimizma pri otvaranju novoga posla, značaj dobrog predviđanja mogućih rizika kod kuće i na poslu, poteškoće u predviđanju što će nas usrećiti u budućnosti, iluzija stručnoga mišljenja – sve to moguće je razumjeti samo ako znamo kako dva sustava funkcioniraju zajedno prilikom oblikovanja naših procjena i donošenja odluka.

Uvlačeći čitatelja u živahan razgovor o načinu na koji razmišljamo, Kahneman otkriva gdje možemo, a gdje ne možemo vjerovati našoj intuiciji i kako se služiti dobrobitima sporog mišljenja. Nudeći nam praktične uvide u načine donošenja odluka u poslovnom okruženju i osobnom životu te nas upućujući kako možemo koristiti raznolike tehnike da bismo se obranili od mentalnih obrazaca koji nas dovode u nezgodne situacije.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Mozaik

Karakter

stručno-popularna

Autor

Kahneman, Daniel

Broj stranica

Uvez

Meki