OD DOBROG DO IZVRSNOG - Naruči svoju knjigu

OD DOBROG DO IZVRSNOG

Zašto su jedne tvrtke uspješne... a druge nisu
Autor: Collins, Jim
Područje: Menadžment
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 322
Uvez: Tvrdi

30,66 

Može li dobra tvrtka postati izvrsnom, a ako može, na koji način? Ili je “biti samo dobra” za tvrtku neizlječiva bolest? Ponukan ovim pitanjem, Jim Collins i njegova istraživačka skupina pet su godina provodili istraživanje koje je potvrdilo kako se tvrtke uistinu mogu pomaknuti od kvalitete do izvrsnosti, a u ovoj su knjizi razotkrili unutarnje silnice razvitka od kvalitete do izvrsnosti.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 213 Kategorija: Oznaka:

Opis

O knjizi:

Knjiga pokušava odgovoriti na pitanje može li dobra tvrtka postati izvrsnom i ako je odgovor potvrdan, kako to uspijeva? Također, pokuša naći odgovore na vječna, univerzalna pitanja te dati upute koje bi svaka organizacija mogla primijeniti u svakodnevnom poslovanju.

Petogodišnje istraživanje autora dalo je mnoge odgovore među kojima je dosta iznenađujućih i suprotnih općeprihvaćenim idejama. No, najvažniji je zaključak sljedeći: autori vjeruju da gotovo sve organizacije mogu bitno poboljšati svoj rast i učinkovitost, a možda čak mogu postati izvrsne, primijene li otkriveni idejni. Najprovokativniji dio čitavog istraživanja jest razmatranje pet razina vodstva koje će zasigurno promijeniti način rada mnogih menadžera.

Iz recenzija:

Temeljena na pažljivu istraživanju i dobro napisana, ova knjiga opovrgava većinu današnjih ideja poslovnog upravljanja – od kulta direktora nadčovjeka preko kulta informatičke tehnologije pa do manije preuzimanja i spajanja. Zahvaljujući njoj, osrednjost se neće pretvoriti u sposobnost. No, sposobnost će se pretvoriti u izvrsnost. Peter Drucker

Iz sadržaja:

Kvaliteta je neprijatelj izvrsnosti / Vodstvo pete razine / Najprije tko… zatim što / Suočite se s okrutnim činjenicama / Ježev pristup / Kultura discipline / Tehnološki ubrzivači /  Zamašnjak i sudbinska zamka / Od dobrih do izvrsnih do stvorenih da traju / Riječ autora / EPILOG: Česta pitanja / Dodatak

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Tvrdi

Autor

Collins, Jim

Broj stranica

ISBN

Izdavač