Akcija!
OSNOVE PRAVA ELEKTRONIČKE TRGOVINE - Naruči svoju knjigu

OSNOVE PRAVA ELEKTRONIČKE TRGOVINE

Autor: Matić, Tin
Područje: M.E.P. - naša izdanja
Područje: Pravo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 243
Uvez: Meki

10,22 

Knjiga predstavlja osnovnu zakonsku regulativu, kako hrvatsku tako i međunarodnopravnu te predstavlja osnove poslovanja korištenjem elektroničkih mreža i računala, naravno s pravnog aspekta. Namijenjena je svima koji koriste elektroničke komunikcije u svojem poslovanju, jednako kao i onima koji nešto o tome trebaju naučiti, bilo teorijski ili praktično.

Opis

Iz sadržaja:

ELEKTRONIČKA TRGOVNA/ Definicija/ Pravo elektorničke trgovine/ Elektronički načini komuniciranja i sklapanja pravnih poslova/ Elektronička pošta – e-mail/ Telefaks (faksimil)/ Elektronička razmjena podataka (EDI)/ pravni izvori za elektroničku trgovinu (posebni)/ Hijerarhija pravnih propisa/ Trenutak sklapanja ugovora elektroničkim putem/ WWW I INTERNET/ Uvod/ WWW – World Wide Web i Web stranica/ Internet/ Pravna priroda Web stranice/ ELEKTRONIČKI OBLIK/ Uvod/ Pravni izvori/ Polazne pretpostavke za zaključivanje/ Zaključci i definicije/ ELEKTRONIČKI POTPIS/ Uvod/ Elektronički potpis/ Pregled nastanka regulative – pravni izvori/ Hrvatski Zakon o elektroničkom potpisu/ UGOVOR O ELEKTRONIČKOJ RAZMJENI PODATAKA/ Definicija/ Bitni sastojci Ugovora o elektroničkoj razmjeni podataka/ Pravna priroda Ugovora o elektroničkoj razmjeni podataka/ Oblik Ugovora o elektroničkoj razmjeni podataka/ FORMALNI UGOVORI U ELEKTRONIČKOM OBLIKU/ Uvod/ Web stranica/ Očitovanje volje na Web stranici on line-vrste/ Potrvrda sklapanja ugovora/ Mjesto odašiljanja i primitka elektorničke poruke/ DODACI

O knjizi:

Osnove prava elektroničke trgovine predstavlja u hrvatskoj pravnoj literaturi pionirski poduhvat u prezentaciji ove teme koja je već duže vrijeme prisutna u svjetskim razmjerima. Knjiga predstavlja osnovnu zakonsku regulativu, kako hrvatsku tako i međunarodnopravnu te predstavlja osnove poslovanja korištenjem elektroničkih mreža i računala, naravno s pravnog aspekta. Predstavljeni su novi oblici ugovora koji su nastali u tom komunikacijskom okružuju, kao specifičnost ove pravne grane, ali su locirani unutar širih pojomova tradicionalne pravne doktrine. Pružene su pravne definicije WEB stranica i Interneta, a u svojoj cjelini predstavljen je i elektronički oblik isprava. Knjiga je namijenjena svima koji koriste elektroničke komunikcije u svojem poslovanju, jednako kao i onima koji nešto o tome trebaju naučiti, bilo teorijski ili praktično.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Meki

Autor

Matić, Tin

Broj stranica

ISBN

Izdavač