POSLOVANJE UDRUGA - Naruči svoju knjigu

POSLOVANJE UDRUGA

Pravno uređenje rada udruga, financiranje, porezi, nadzor, primjeri
Autor: Grupa autora
Područje: Pravo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2015
Broj stranica: 232
Uvez: Meki

19,91 

SKU: 1223 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

1. Zakonodavni okvir poslovanja udruga 2.Članstvo, tijela udruge, Upravljanje i djelovanje udruge 3. Financijsko poslovanje, kontrola i planiranje 4. Gospodarska djelatnost udruga 5.Radni odnosi, ugovori o djelu i materijalna prava zaposlenih i vanjskih suradnika u udrugama 6. Volontiranje u udrugama 7. Nadzor nad poslovanjem udruga i postupci revizije 8. prilozi

Iz knjige:

Znatno izmijenjena zakonska regulativa i obveze koje su temeljem toga proizašle postavljaju pred neprofitne organizacije čitav niz novih postupaka i pitanja u primjeni propisa. S druge strane značaj civilnoga društva svake suvremene države ogleda se i kroz uređen i kvalitetan zakonodavni okvir. Uočeni nedostaci u primjeni prethodnoga Zakona, ispravljeni su i u novi Zakon o udrugama implementirane su odredbe koje uklanjaju određene nejasnoće u primjeni. Detaljnije su uređene odredbe o upravljanju udrugom, tijelima udruge, udruživanju udruga u saveze, članstvu, skupštini, poštivanju načela demokratskog zastupanja i očitovanja volje članova kod unutarnjeg ustroja udruge, stjecanju i raspodjeli imovine te obavljanja gospodarske djelatnosti udruge.
Navedena tematika detaljno je s primjerima obrađena u knjizi. Poseban naglasak stavljen je na pravnu regulativu i financijsko poslovanje rada udruge, članstvo, gospodarsku djelatnost udruga, radne odnose i odnose s vanjskim suradnicima, porezni aspekt plaća, drugog dohotka i ostalih materijalnih prava zaposlenih i vanjskih suradnika. Uz navedeni dio u knjizi je dat primjer statuta udruge te velik broj primjera iz radnopravnih odnosa i odluka. Autori u knjizi, stručnjaci su iz područja o kojemu su dali svoje priloge prilagođavajući ih posebno poslovanju udruga.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Autor

Grupa autora

Izdavač

Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika

Broj stranica

Uvez

Meki

Karakter

stručna

ISBN