POREZ NA DODANU VRIJEDNOST - Naruči svoju knjigu

POREZ NA DODANU VRIJEDNOST

Primjena u praksi, IV izmjenjeno izdanje
Autor: Markota, Ljerka
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 368
Uvez: Meki

19,91 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 801 Kategorija:

Opis

Sadržaj:

PRAVNI TEMELJI SUSTAVA POREZA NA DODANU VRIJEDNOST/ Zakon poreza na dodanu vrijednost/ Pravilnik o porezu na dodanu vrijednost/ TEMELJNA PRAVILA ZA PRIMJENU SUSTAVA PDV-a/ Predmet oporezivanja/ Oporezivanje inozemnih usluga/ Tko su obveznici pdv-a, ulazak poduzetnika u sustav pdv-a i načini izlasna iz njega/ Nastanak porezne obveze i porezna osnovica/ Razlike u nastanku porezne obveze/ Porezna osnovica u prometu dobara i usluga/ Stope pdv-a u prometu dobara i usluga/ Prometi dobara i usluga koji su oslobođeni pdv-a/ Računi obveznika pdv-a/ Uvjeti za priznanje pretporeza, ispravak i podjela pretporeza/ Porezno i knjigovodstveno postupanje s predujmovima u sustavu pdv-a/ Obračunavanje i plaćanje pdv-a i porezne evidencije/ Povrat pdv-a kupcima u oviru putničkog prometa i inozemnim kupcima/ Poseban postupak oporezivanja mreže/ POSEBNOSTI UPORABE OSOBNIH AUTOMOBILA OD 1. SIJEČNJA 2010. PRIMITAK U NARAVI/ Zakonska osnova/ NEPROFITNE ORGANIZACIJE U SUSTAVU PDV-a/ FINANCIJSKE INSTITUCIJE I PODUZETNICI KOJI OBAVLJAJU USLUGE OSIGURANJA I REOSIGURANJA U SUSTAVU PDV-a/ POSEBNOSTI U POSLOVANJU OBRTNIKA „ DOHODAŠA ” U SUSTAVU PDV-a

O knjizi:

Priručnik sadrži obradu zakonskih rješenja za praksu (obveznici, predmet oporezivanja, osnovica itd.), pročišćeni tekst Zakona o porezu na dodanu vrijdnost i novi Pravilnik o prezu na dodanu vrijednost. Skupina autora je obradila pojedina porezna pitanja na praktičan, jednostavan i razumljiv način. Poslije 12 godina iz tiska je sredinom siječnja 2010. izašlo IV. izdanje priručnika POREZ NA DODANU VRIJEDNOST – primjena u praksi. Priručnik sadrži obradu zakonskih rješenja za praksu (obveznici, predmet oporezivanja, osnovica itd.), pročišćeni tekst Zakona o porezu na dodanu vrijdnost i novi Pravilnik o prezu na dodanu vrijednost. Skupina autora je obradila pojedina porezna pitanja na praktičan, jednostavan i razumljiv način.
Bitno je napomenuti da su od 1. siječnja 2010. u primjeni izmijenjene odredbe Zakona o PDV-u i novi Pravilnik o PDV-u. Te promjene su vrlo značajne i opsežne jer mijenjaju dosadašnji položaj mnogih poreznih obveznika, mijenja se sustav oslobođenja, te porezni položaj pojedinih nabava dobara koje mogu biti pri nabavi u jednom poreznom režimu, a kod uporabe ili prodaje može biti drugi porezni režim.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

Autor

Markota, Ljerka

Uvez

Meki

Karakter

stručna