Akcija!
PREDVIDLJIVO IRACIONALNI - Naruči svoju knjigu

PREDVIDLJIVO IRACIONALNI

Nevidljive sile koje upravljaju našim odlukama
Autor: Ariely, Dan
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 274
Uvez: Meki

125,00 kn 112,50 kn

Doista izuzetna i zanimljiva knjiga istražuje nevidljive unutrašnje sile koje utječu na naše odluke o kupovini, hrani, ljubavi, novcu, odgađanju obveza, pivu, poštenju…

 

Stručna i zabavna istraživanja, otkrića i anegdote mogu nam pomoći da ne i mi ponovimo “gluposti” koje su drugi napravili, misleći sve najbolje o svom životu, poslu i sebi.

SKU: 799 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

Istina o relativnosti/ Zablude o ponudi i potražnji/ Cijena besplatnoga/ Vrijednost društvenih pravila/ Utjecaj uzbuđenosti/ Problem odgađanja obveza i samokontrole/ Visoka vrijednost vlasništva/ Zakon „otvorenih vratiju”/ Učinak očekivanja/ Moć cijene/ Stvar karaktera I. dio/ Stvar karaktera II. dio/ Ništa nije besplatno

 

O knjizi:

Zašto tako često sami sebi obećajemo da ćemo pripaziti što jedemo, no zaboravimo na obećanje čim ugledamo izlog slastičarnice? Zašto ponekad zateknemo sami sebe kako s oduševljenjem kupujemo stvari koje nam zapravo ne trebaju? Zašto glavobolja ne prolazi nakon što uzmemo jeftini lijek, ali nestane čim popijemo onaj skuplji? Zašto oni koje podsjetimo na Deset Božjih zapovijedi nastoje biti pošteniji (barem u tom trenutku) od onih koje na njih nismo podsjetili? Zašto ljudi dižu hipotekarne kredite koje si ne mogu priuštiti? Na koji način razmišljamo o novcu?

Prof. dr. Dan Ariely, bihevioristički ekonomist sa Sveučilišta Duke, u knjizi “Predvidljivo iracionalni” istražuje nevidljive sile koje utječu na naše odluke, uključujući i neke uzroke trenutačne ekonomske krize. Predstavljajući čitatelju najrazličitija znanstvena, ali istodobno i zabavna istraživanja, otkrića i anegdote o kupovini, jelu, ljubavi, novcu, odgađanju obveza, pivu, poštenju i drugome, Ariely nudi svoj pogled na iracionalnosti svakodnevnog života, na odluke koje su nas dovele do financijskog kraha 2008. i, općenito, na načine na koje sami sebe dovodimo u neprilike.

 

O knjizi su rekli:

 

“Dan Ariely genij je u razumijevanju ljudskog ponašanja. Nijedan ekonomist ne uspijeva bolje razotkriti i objasniti skrivene razloge našeg neobičnog ponašanja, na tržištu i izvan njega. Ova knjiga promijenit će vaš pogled na svijet i na sebe, zauvijek.”

JAMES SUROWIECKI, autor knjige “Mudrost masa”

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

V.B.Z

Karakter

stručna

Autor

Ariely, Dan

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN