PSIHOLOGIJA ČITANJA - Naruči svoju knjigu

PSIHOLOGIJA ČITANJA

Od motivacije do razumijevanja
Autor: Čudina - Obradović, Mira
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Područje: Odgoj i obrazovanje
Karakter: stručna, priručnik
Godina izdanja: 2014
Broj stranica: 294
Uvez: Meki

39,02  (294,00 kn)

U priručniku su, na temelju rezultata najnovijih znanstvenih istraživanja, izneseni zaključci o tome što je znanost o čitanju, što ona korisno i novo nudi za ustrojavanje i poboljšanje podučavanja čitanja, što se danas zna o prirodi vještine čitanja, s posebnim naglaskom na njegove početke.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 1179 Kategorije: ,

Opis

Iz sadržaja:

Predgovor/ 1. Znanost o čitanju/ 2. Unutarnji preduvjeti razvoja čitanja/ 3. Vanjski preduvjeti za razvoj čitanja/ 4. Utjecaj pravopisne jasnoće jezika/ 5. Fonemska svjesnost/ 6. Tečnost čitanja/ 7. Razumijevanje pri čitanju/ 8. Motivacija za čitanje/ Literatura/ Riječ dvije na kraju

Iz knjige:

Čitanje kao vještina, psihološki proces i najnovija prilagodba živčanog sustava potrebama komunikacije i kulture proučava se odavno. To je vještina bez koje moderni čovjek ne može i važno je usvojiti je u dječjoj dobi, jer na toj vještini počiva u velikoj mjeri djetetova spoznaja svijeta i mogućnost budućeg profesionalnog osposobljavanja. Zato je golem broj istraživanja u psihologiji najprije nastojao otkriti bitna svojstva procesa stjecanja čitačke vještine, a zatim je nešto manji broj njih nastojao otkriti koje su učinkovite metode podučavanja čitanja. No, kao i u mnogim drugim znanostima, još uvijek su slabe veze između istraživanja koja nastoje upoznati neku pojavu, dakle onih temeljnih, i primjene njihovih spoznaja i rezultata u unapređenju prakse. Autorica je napisala ovu knjigu s isključivom svrhom proučiti što je znanost o čitanju i što nam ona korisno ili novo nudi za ustrojavanje i poboljšanje prakse podučavanja čitanja.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Golden marketing – Tehnička knjiga

Karakter

stručna, priručnik

Autor

Čudina – Obradović, Mira

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN