RAČUNOVODSTVO: TEMELJ POSLOVNOG ODLUČIVANJA, deveto izdanje - Naruči svoju knjigu

RAČUNOVODSTVO: TEMELJ POSLOVNOG ODLUČIVANJA, deveto izdanje

Autor: Meigs, Robert F.; Meigs, Walter B.
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 1999
Broj stranica: 1310
Uvez: Tvrdi

102,85 

Svjetski prepoznatljiv udžbenik o raččunovodstvu! Zamišljen i napisan kako bi studente i gospodarstvenike uveo u svijet računovodstva koje je i danas jedan od glavnih jezika poslovanja. U ovom udžbeniku naglasak je stavljen na razvijanje analitičkih sposobnosti i umijeća komunikacije studenata i stručnjaka u praksi, na način da se ne iznose samo podaci, već ih se interpretira, komentira i smisleno obrazlaže.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 310 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

Računovodstvo: jezik poslovanja / Evidentiranje promjena financijskih položaja / Mjerenje poslovne dobiti / Završetak računovodstvenog ciklusa / Računovodstvo za trgovinske aktivnosti; klasificirani financijski izvještaji / Računovodstveni sustavi, interna kontrola i revizije / Kontrola novčanih transakcija / Potraživanja od kupaca i potraživanja po vrijednosnim papirima / Zalihe i troškovi prodane robe / Postrojenja i oprema, amortizacija i materijalna imovina / Partnerstva / Korporacije: organizacije i dioničarska glavnica / Korporacije: poslovanje i dodatne transakcije uz dioničarsku glavnicu / Ulaganje u korporacijske vrijednosne papire / Porezi na dobit i poslovne odluke / Mjerenje novčanih tokova / Analiza i interpretacija financijskih izvještaja / Sustavi računovodstva troškova / Analiza troškova – volumena – profita / Izrada plana i standardni troškovi…


O knjizi:

Udžbenik računovodstva namijenjen studentima i polaznicima tečaja. Svako od 26 poglavlja u knjizi počinje kratkim pregledom i osnovnim ciljevima učenja koji su integrirani s raspravama u tekstu i sumirani na kraju svakog poglavlja. Veća pozornost posvećena je karakterističnim primjerima zasnovanim na stvarnim slučajevima iz prakse. Na kraju nekih poglavlja su Dopunske teme usko vezane uz sadržaj poglavlja. Na kraju knjige su četiri Priloga koji posebno sadržajno obrađuju specijalne teme.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Mate

Karakter

stručna

Autor

Meigs, Walter B., Meigs, Robert F.

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN

Izdavač