RUKOVOĐENJE U ORGANIZACIJAMA - Naruči svoju knjigu

RUKOVOĐENJE U ORGANIZACIJAMA

Teorijske spoznaje, pojmovi, praktične smjernice
Autor: Yukl, Gary
Područje: Rukovođenje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 539
Uvez: Tvrdi

55,19 

Ovo izdanje sadrži mnoštvo smjernica i preporuka za poboljšanje učinkovitosti rukovoditelja čija je svrha pomoći čitatelju u razumijevanju praktičnih implikacija teorije i istraživanja rukovođenja, a ne točno propisivanje načina načina na koji rukovoditelj treba obavljati poslove.

SKU: 267 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

Uvod: Priroda rukovođenja/ Priroda rukovoditeljskog posla/ Stajališta o učinkovitom rukovoditeljskom ponašanju/ Participativno rukovođenje, delegiranje i osnaživanje/ Dijadno preuzimanje uloga, atribucije i recipročan utjecaj/ Moć i utjecaj/ Osobine, sposobnosti i vještine rukovoditelja/ Rane kontingencijske teorije učinkovitog rukovođenja/ Karizmatsko i transformacijsko rukovođenje/ Upravljanje promjenama u organizacijama/ Rukovođenje timovima i grupama za odlučivanje/ Strateško rukovođenje direktora/ Razvoj rukovoditeljskih sposobnosti i vještina/ Etično rukovođenje i različitosti/ Pregled i integracija izloženog

O knjizi:

Ova se knjiga bavi rukovođenjem u organizacijama i na prvom je mjestu usmjerena na rukovođenje u poslovnim organizacijama, za razliku od parlamentarnog (ruko)vođenja, vođenja u socijalnim pokretima ili nastajanja vođa u neformalnim grupama. Knjiga pruža širok pregled teorija i istraživanja rukovođenja u formalnim organizacijama. Osobito je zanimljiva uspješnost rukovođenja, pa se rasprava uvijek ponovno vraća na pitanje što neku osobu čini uspješnim rukovoditeljem. Sadržaj knjige odražava dvostruko zanimanje za teoriju i praksu. Autor je nastojao zadovoljiti dvije različite publike s ponešto različitim preferencijama.

Znanstvenici i sveučilišni nastavnici sa zadovoljstvom će utvrditi da su protumačene i kritizirane glavne teorije, da je dan prikaz empirijskih istraživanja rukovođenja, te opsežan popis literature, koji će im omogućiti pronalaženje dodatnih informacija o temama koje ih zanimaju.

Praktičarima je autor nastojao prenijeti bolje razumijevanje složenosti poslovnog rukovođenja, važnosti poznavanja, teorijskih spoznaja o rukovođenju, te potrebu da se te spoznaje i znanja fleksibilno i pragmatično primjenjuju.

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Naklada Slap

Karakter

stručna

Autor

Yukl, Gary

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN

Izdavač