SIGURNOST I REVIZIJA INFORMACIJSKIH SUSTAVA U OKRUŽENJU DIGITALNE EKONOMIJE - Naruči svoju knjigu

SIGURNOST I REVIZIJA INFORMACIJSKIH SUSTAVA U OKRUŽENJU DIGITALNE EKONOMIJE

Autor: Spremić, Mario
Područje: Poslovanje
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 262
Uvez: Meki

16,19 

Već je odavno dobro poznato da ne postoje, niti će ikada postojati potpuno sigurni informacijski sustavi. Konzultat u brojnim kompanijama i institucijama te voditelj digitalne transformacije u preko 50 projekata, Mario Spremić, u ovoj knjizi nastoji pridonijeti osmišljavanju kvalitetnoga modela upravljanja sigurnosti informacijskog sustava.

SKU: 2035 Kategorija: Oznaka:

Opis

O knjizi:

Knjige koje se, barem djelomice, dotiču područja informacijskih sustava i informacijskih tehnologija vrlo je nezahvalno, a toliko potrebno pisati. Nezahvalno, jer, kao rijetko koja grana znanosti, ali i kao rijetko koja djelatnost, informatika je vrlo propulzivna, a ritam promjena ili inovacija termina, područja ili tema gotovo svakodnevan. Osim toga, najčešće iz neznanja i neupućenosti informatika se često smatra samo “tehničkom”, pozadinskom strukom, bez izravna utjecaja i potpore suvremenom poslovanju, pa se, u takvim prilikama i od strane zagovornika takvoga stajališta, smatra da bi “informatičke knjige” trebale biti isključivo usmjerene opisu pojedinih alata, tehnologija, softvera.

Potrebno je pisati ovakve knjige jer se kvalitetnim tekstovima može ukazati na primjenu informatike u poslovanju i neispravnost njezina poistovjećivanja samo s tehnologijom. Također, tako se lakše prati “stalna mijena” informatike kao struke, djelatnosti i znanosti, a multidisciplinarnom pristupu i sistematizacijom iznošenja sadržaja pomaže se čitateljima pri širem sagledavanju teme i lakšemu svladavanju gradiva.

Iz sadržaja:

Predgovor / Trendovi u digitalnoj ekonomiji / Osnovna obilježja informacijske sigurnosti i cyber sigurnost / Upravljanje rizicima primjene informacijske tehnologije u poslovanju /Kontrole rada informacijskog sustava / Najvažnije kontrole (zaštitne mjere) u informacijskoj sigurnosti / Revizija informacijskog sustava / Zaključak / Literatura / Kazalo / Popis tablica / Popis slika / Popis studija slučajeva / Životopis autora

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “SIGURNOST I REVIZIJA INFORMACIJSKIH SUSTAVA U OKRUŽENJU DIGITALNE EKONOMIJE”

Povezane knjige - Naša preporuka