SVJETSKI POREDAK - Naruči svoju knjigu

SVJETSKI POREDAK

Autor: Kissinger, Henry
Područje: Novi ekonomski i društveni procesi
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2015
Broj stranica: 368
Uvez: Tvrdi
ISBN: 978-953-0609-54-9

219,00 Kn

‘Svjetski poredak’ Henryja Kissingera politički je bestseler iz pera vrhunskog državnika i diplomata u kojoj istražuje korijene međunarodne suradnje i suvremenih globalnih previranja.

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

Čvrsto utemeljena u Kissingerovom dubinskom poznavanju povijesti i njegovom iskustvu američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost i državnog tajnika, knjiga ‘Svjetski poredak’ vodi čitatelje kroz ključna zbivanja suvremene svjetske povijesti. Kissinger nudi jedinstven uvid u povjerljive razgovore koje je Nixonova administracija vodila s Hanojem o okončanju Vijetnamskog rata, kao i u napete pregovore Ronalda Reagana sa sovjetskim vođom Gorbačovom u Reykjaviku. Kissinger iznosi i svoja razmišljanja o budućnosti američko-kineskih odnosa i evoluciji Europske unije, te istražuje lekcije naučene iz sukoba u Iraku i Afganistanu. Vodeći čitatelje od analize nuklearnih pregovora s Iranom, preko zapadnog odgovora na Arapsko proljeće pa sve do napetosti s Rusijom oko Ukrajine, Svjetski poredak smješta Kissingerove povijesne analize u kontekst ključnih događaja našeg vremena.

Kissinger daje analizu najznačajnijeg izazova dvadeset i prvog stoljeća: na koji način izgraditi zajednički međunarodni poredak u svijetu koji obilježavaju različite povijesne perspektive, nasilni sukobi, tehnologija koja se nezaustavljivo širi i ideološki ekstremizam.

Iz recenzija:

Kissingerov zaključak trebali bi pročitati i razumjeti svi kandidati uoči američkih predsjedničkih izbora 2016. godine. Svjetski poredak ovisi o tome. The Financial Times

Ovo je Kissinger kakvog poznajemo, sa svojom jedinstvenom kombinacijom širine i preciznosti, zajedno sa smislom za povezivanje aktualnih zbivanja s povijesnim trendovima.

Hillary Clinton, The Washington Post

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “SVJETSKI POREDAK”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Povezane knjige - MEPova preporuka

GOSPODARSKA DIPLOMACIJA

Izbrani nacionalni modeli

Žirovčić, Dubravko

EURO

Kako zajednička valuta prijeti budućnosti Europe

Stiglitz, Joseph Eugene