UGOVORNO PRAVO OSIGURANJA - Naruči svoju knjigu

UGOVORNO PRAVO OSIGURANJA

Komentar zakonskih odredaba
Autor: Pavić, Drago
Područje: Investiranje i osiguranje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 690
Uvez: Tvrdi

99,64 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 762 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

UGOVOR O OSIGURANJU/ OSNOVNI POJMOVI/ POVIJESNI RAZVOJ OSIGURANJA/ PRAVO OSIGURANJA/ UGOVOR O OSIGURANJU/ KOMENTAR ZAKONSKIH ODREDABA O UGOVORU O OSIGURANJU/ ZAKOM O OBVEZNIM ODNOSIMA/ ZAJEDNIČKE ODREDBE ZA OSIGURANJE IMOVINE I OSIGURANJE OSOBA/ OSIGURANJE IMOVINE/ OSIGURANJE OSOBA/ POMORSKI ZAKONIK/ UGOVOR O POMORSKOM OSIGURANJU/ ZAKOM O OBVEZNIM I STVARNOPRAVNIM ODNOSIMA U ZRAČNOM PROMETU/ UGOVOR O OSIGURANJU U ZRAČNOM PROMETU/ MJERODAVNO PRAVO ZA UGOVOR O OSIGURANJU

O knjizi:

U knjizi se sustavno i cjelovito analiziraju i znanstveno – stručno objašnjavaju zakonske odredbe koje uređuju odnose iz ugovora o osiguranju. Zakonska se rješenja našeg prava uspoređuju s rješenjima drugih pravnih sustava. Naglašeno se vodi računa o praktičnoj primjeni zakonskih odredaba. Obradom su obuhvaćene sve vrste osiguranja: imovinska, pomorska i životna.
U knjizi su s teoretskog i praktičnog motrišta obrađeni svi specifični pravni instituti prava osiguranja uz citiranje relevantne sudske prakse. U opširnom uvodnom dijelu knjige temeljito su pravno – teoretski obrađeni pravni izvori ugovornog prava osiguranja, povijest njihova nastajanja, pojam i pravna obilježja ugovora o osiguranju te njegova pravna narav.
Knjiga predstavlja iscrpan i pouzdan vodič za sve one koji su praktično ili stručno teoretski zainteresirani za područje osiguranja. Posebice osiguratelje i reosiguratelje,  zastupnike osiguranja i posrednike, pravosudne institucije, visokoškolske ustanove, studente prava, odvjetnike, bilježnike, trgovačka društva i dr.

O knjizi su rekli:

“Osobita je vrijednost ove knjige što se u njoj prvi put u nas sustavno i cjelovito analiziraju i znanstveno-stručno objašnjavaju zakonske odredbe o ugovoru o osiguranju iz svih vrsta osiguranja. Po tome je ova knjiga jedinstvena. To je enciklopedijski priručnik, kombinacija teorije i prakse ugovornog prava osiguranja. Knjiga za svakoga koga interesira osiguranje ili se susreće s nekim problemima iz osiguranja.”
prof. dr. sc. Marijan Ćurković

“Knjiga prof. dr. Drage Pavića “Ugovorno pravo osiguranja – komentar zakonskih odredaba” pruža čitatelju cjelovitu informaciju o zakonodavstvu Republike Hrvatske, sudskoj praksi i stajalištima pravne teorije, ali i važna saznanja o tome kako su ti instituti uređeni u pravnim sustavima drugih zemalja. Takav pristup čini ovu knjigu nezaobilaznim štivom za svakoga tko želi cjelovito upoznati tu važnu pravnu materiju”.
Ivica Crnić, dipl. iur.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Tvrdi

Autor

Pavić, Drago

Broj stranica

ISBN

Izdavač