UVOD U BAZE PODATAKA - Naruči svoju knjigu

UVOD U BAZE PODATAKA

Autor: Maleković, Mirko; Rabuzin, Kornelije
Područje: Digitalne tehnologije
Karakter: znanstvena-udžbenik
Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 260
Uvez: Tvrdi

19,91 

Udžbenik izrađen za studente preddiplomskih studija koji ih ima za cilj upoznati s temeljnim pojmovima baza podataka i uvesti ih u naprednije sustave za upravljanje bazama podataka. Pregledno strukturiran, pomoći će kako studentima, tako i praktičarima različitih struka u razvijanju informatičke pismenosti.

SKU: 2088 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Sveučilišni udžbenik nastao prema sadržaju predmeta Baze podataka I Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Predstavlja uvod u područje baza podataka. Udžbenik pokriva sljedeće teme: relacijski model podataka, SQL, transakcije, distribuirane baze podataka, sigurnost baza podataka, konceptualno i logičko oblikovanje baza podataka i NoSQL.

U knjizi su za potrebe primjera korištenje različite verzije sustava za upravljanje bazama podataka, dostupne kroz vrijeme pisanja knjiga. Međutim, u međuvremenu su postale dostupne i novije verzije tih sustava, što u osnovi i ne predstavlja neki problem. Iako su nove verzije dostupne, to ne znači da će ih svi odmah i koristiti. Čitateljima se za vježbu ostavlja da sami utvrde postoje li razlike između novih i starih verzija.

Iz sadržaja:

SADRŽAJ / POPIS SLIKA / POPIS TABLICA / UVOD / Baza podataka i sustav za upravljanje bazom podataka / Model podataka / … / RELACIJSKI MODEL PODATAKA / … / STRUKTURIRANI UPITNI JEZIK – SQL / …/ TRANSAKCIJE / … / DISTRIBUIRANE BAZE PODATAKA / … / SIGURNOST BAZA PODATAKA / … / UVOD U LOGIČKO I KONCEPTUALNO OBLIKOVANJE BAZA PODATAKA / … / NoSQL BAZE PODATAKA

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

,

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “UVOD U BAZE PODATAKA”

Povezane knjige - Naša preporuka