Akcija!
VANJSKOTRGOVINSKO POSLOVANJE - Naruči svoju knjigu

VANJSKOTRGOVINSKO POSLOVANJE

Autor: Matić, Božo
Područje: Poslovanje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2004
Broj stranica: 271
Uvez: Meki

11,81 

Bazična knjiga o vanjskoj trgovini! Detaljno objašnjene institucije međunarodnoga i hrvatskog financijskog sustava i institucija.

SKU: 207 Kategorija: Oznaka:

Opis

Iz sadržaja:

GOSPODARSKI I FINANCIJSKI SUSTAVI I INSTITUCIJE/ Institucije međunarodnoga gospodarskog i financijskog sustava/ Hrvatski sustav ekonomskih odnosa s inozemstvom/ NAČINI PRODAJE I SPECIJALIZIRANA TRŽIŠTA U VANJSKOJ TRGOVINI/ Ugovaranje prodaje robe/ Specijalizirana tržišta u međunarodnoj razmjeni/ Elektronička trgovina/ POSLOVANJE PODUZEĆA U VANJSKOJ TRGOVINI/ Međunarodni trgovački običaji, pravila, konvencije i norme/ Cijene i kalkulacije u vanjskoj trgovini/ Poslovne isprave u vanjskotrgovinskom poslovanju/ Instrumenti plaćanja u vanjskoj trgovini/ Rizici i politika rizika u vanjskoj trgovini/ Kupoprodajni ugovori u vanjskoj trgovini/ SUDIONICI I TIJEK REDOVITIH POSLOVA IZVOZA I UVOZA ROBE/ Izvoz kao početni oblik izlaska na strana tržišta/ Sudionici i tijek klasičnih redovitih poslova izvoza i uvoza robe/ Hrvatska gospodarska komora/ Državni inspektorat za nadzor kakvoće proizvoda/ Faze i tijek redovnih poslova izvoza i uvoza robe

O knjizi:

Riječ je o kvalitetnoj i suvremeno koncipiranoj knjizi iz područja poslovanja u vanjskoj trgovini. Obuhvaćene su sve relevantne teme, a materija se iznosi i objašnjava logičkim slijedom, koncizno i argumentirano, tako da se autor dokazuje kao njezin vrstan poznavatelj. Struktura knjige je takoder logična i metodološki ispravna jer polazi od općih tema, a završava s konkretnim poslovima u poduzeću.
Stil i struktura knjige također pokazuju autorovo veliko pedagoško znanje i iskustvo, osnosno težnju da se materija izloži čitatelju na najlogičniji i najjednostavniji način.
Iz recenzije prof.dr.sc. Josipa Senečića

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Sinergija

Karakter

stručna

Autor

Matić, Božo

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN

Izdavač