DEGUSTACIJA SLOBODE - Naruči svoju knjigu

DEGUSTACIJA SLOBODE

Zašto putujemo i kako time mijenjamo svijet
Autor: Rostuhar, Davor
Područje: Publicistika & biografije
Područje: Lijepa književnost (naš izbor)
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2012
Broj stranica: 207
Uvez: Meki

79,00 Kn

Veliki hit – knjiga o održivom načinu putovanja, trajno dobro za hrvatsku publicistiku, djelo velikog putnika, fotografa, putopisca Davora Rostuhara. Knjiga uči kako putovati na nov – odgovoran i održiv način, poštujući sebe, krajeve, prirodu , ljude domaćine…

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

Iz sadržaja:

1: PROLOG: PREVLADATI TURIZAM / 2: DEGUSTACIJA SLOBODE: UVOD U PUSTOLOVINU KNJIGE / 3: PUTNICI ILI TURISTI: NEVOLJE U RAJU / 4: PUTOVANJE KROZ POVIJEST;  KAKO SMO LUTALI OD NAJRANIJIH DANA DO DANAS / 5: AUTENTIČNOST; SVETI GRAL MODERNOG DOBA / 6: ZAŠTO PUTUJEMO?, OD ESKAPIZMA DO SLOBODE / 6.1. UROĐENA ZNATIŽELJA I POTREBA ZA KRETANJEM/ 6.2. IMPERIJALIZAM / 6.3. ESKAPIZAM /  6.4. ŽELJA ZA PROMJENOM / 6.5. ŽELJA ZA DOKIDANJEM VREMENA I ZADRŽAVANJEM LJEPOTE / 6.6.N HEROIZAM / 6.7. ŽELJA ZA UČENJEM / 6.8. ŽELJA ZA SLOBODOM / 7. RITUAL PRIJELAZA; HODOČAŠĆE I SAMOSPOZNAJA / 8. ZEMLJA ČUDESA; DOKAZ DA ŽIVOT NIJE POVEZAN SAMO UZROČNO-POSLJEDIČNIM VEZAMA NEGO I SMISLOM / 9. TO DIVNO GOSTOLJUBLJE; REVOLUCIJA POČINJE U SUDOPERU / 10. ODRŽIVO I ODGOVORNO PUTOVANJE; DRUGAČIJI SVIJET JE MOGUĆ / 11. PUTNICI NOVOG DOBA; MANIFEST TIHE REVOLUCIJE / 12. EPILOG;  RADOST POLASKA U NEPOZNATO

O knjizi:

Jedinstvena knjiga  uz koju ćete mnogo naučiti, ali i osvijestiti. Ona može promijeniti vaše godišnje odmore…

Knjiga Degustacija slobode je trajno dobro za hrvatsku publicistiku, djelo velikog putnika, istraživača, fotografa, putopisca i sada promotora novog putovanja – Davora Rostuhara. Knjiga uči kako putovati na nov – odgovoran i održiv način, poštujući sebe, krajeve, prirodu , ljude domaćine… Potiče na osobni razvoj, ospsobljava za užitak putovanja kakav do prije desetak godina nismo ni mislili da može postojati.

Nakon što nas je u svojim dosadašnjim knjigama poveo na putovanja u Egipat, Indiju, Nepal i Tibet, a potom u svojoj posljednjoj knjizi Džungla i na opasne ekspedicije u neprohodna područja Amazone i Nove Gvineje, jedan od najčitanijih hrvatskih putnika i putopisaca vodi nas u svojoj novoj knjizi Degustacija slobode na posve drugačiju vrstu putovanja. U vrijeme kada je turizam postao jednom od najvećih svjetskih industrija, a više od milijardu ljudi godišnje odlazi na odmor izvan granica svoje zemlje, Rostuhar je odlučio zaroniti duboko u umove i srca modernih putnika kako bi odgovorio na nekoliko važnih pitanja: zašto toliko volimo putovati, kako nas ta putovanja transformiraju te kako svojim putničkim otiscima utječemo na naš krhki planet. Odgovore je pronašao kako u povijesti turizma, tako i u znanosti, ali i brojnim anegdotama sa svojih mnogobrojnih putovanja širom svijeta.

Iako je u svojoj srži popularno-znanstvena, prožeta pogledima sociologa, antropologa, psihologa i drugih znanstvenika na fenomen putovanja, Degustacija slobode je toliko intimna i inspirativna da ćete čitajući je osjetiti snažnu želju da krenete na Put. Ipak ćete barem neko vrijeme ostati u udobnosti svojeg doma i nastaviti čitati jer ćete shvatiti da je i sama knjiga – kako i sam autor kaže – jedno veliko i neponovljivo putovanje. Prije svega to je pustolovina koja će vam reći kako da putujete smislenije, odgovornije i održivije, kako da vjerujete u čuda i magiju Puta te kako da se pridružite tihoj revoluciji onih koji svojim putovanjima već sudjeluju u stvaranju boljeg svijeta.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Autor

Rostuhar, Davor

Izdavač

Klub za ekspedicionizam i kulturu

Broj stranica

Uvez

Meki

Karakter

popularna

ISBN