GODINA PIJETLA - Naruči svoju knjigu

GODINA PIJETLA

Autor: Boučkova, Tereza
Područje: Lijepa književnost (naš izbor)
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 392
Uvez: meki s klapnama

139,00 Kn

Autobiografski i kontroverzni roman, stilski izbrušen, prepun grubog humora i samoironije. Autorica glasno i neuvijeno progovara o usvajanju romske djece – djelo je postalo senzacijom u Češkoj te otvorilo brojne društvene polemike.

SKU: 2066 Kategorija:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

‘Godina pijetla’, cijenjeni roman Tereze Boučkove, otvorio je polemiku u koju su bili uključeni različiti društveni i kulturni slojevi od književnih krugova, socijalnih ustanova, domova za nezbrinutu djecu pa do samih roditelja. Autorica progovara o usvajanju romske djece ne posežući u rječnik za dopuštenim i korektnim izrazima te svoju nutrinu otvoreno izlaže javnosti. Usprkos osobnoj frustraciji zbog neuspjeha na liniji žena-majka-spisateljica, Boučkova je lucidno premrežila svoj tekst brojnim referencama na poznata književna, filmska i kazališna ostvarenja čime je napravila odmak od pukog dnevničkog narativa.

Pijetao je jedan od dvanaest znakova kineskoga horoskopa (i znak autoričina rođenja), značajke kojega su „poboljšanje i rješenje problema iz prethodne godine“. Međutim, Terezi se događa upravo suprotno, ona proživljava najtežu godinu: njezina dvojica posvojenih sinova romskoga podrijetla u pubertetu postaju problematični, neukrotivi i neprepoznatljivi te nadjačavaju sva njezina dobronamjerna nastojanja. Posljedično, brak joj je poljuljan te zapada u stvaralačku krizu rastrgana željom da ispuni sve svoje uloge. Ipak, godina pijetla ima i pozitivnu putanju – vodi je od pukog beznađa do oslobađajuće hrabrosti.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “GODINA PIJETLA”

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

SMOKVA

TIHO RUŠENJE