EINSTEINOVA NAJVEĆA ZABLUDA - Naruči svoju knjigu

EINSTEINOVA NAJVEĆA ZABLUDA

Život nesavršenog genija
Autor: Bodanis, David
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: biografija
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 264
Uvez: Meki

18,45 

Intimna biografija proslavljenog fizičara koja otkriva koliko mnogo danas dugujemo Einsteinu te koliko je još mogao postići da nije bilo svih njegovih toliko ljudskih slabosti. Djelo obiluje anegdotama iz Einsteinova života.

Opis

O knjizi: 

Albert Einstein revolucionirao je naše razumijevanje svemira svojom općom teorijom relativnosti i omogućio nam da uđemo u atomsko doba. Posvuda je prihvaćen kao najveći genij svih vremena. Ipak ga je u posljednjim desetljećima života većina aktivnih znanstvenika ignorirala, a njegovim su se zamislima protivili čak i najbliži prijatelji.

Poznati pisac David Bodanis objašnjava naznake toga iznenadnog pada, koje se mogu naći u Einsteinovim najranijim uspjesima i osobnim kvalitetama koje su najprije bile njegove najveće prednosti. Einsteinu su mašta i samouvjerenost dobro poslužile dok je istraživao građu svemira, ali nakon novijih otkrića u području kvantne mehanike te su iste osobine potkopale njegovu potragu za konačnom istinom. Bodanis prati putanju Einsteinova intelektualnog razvoja na temelju njegova profesionalnoga i privatnog života pokazujući kako se Einsteinova uvjerenost u moć vlastite intuicije pokazala njegovom najvećom snagom, ali i konačnom propašću.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka