IGLA, PILA, RAVNALO - Naruči svoju knjigu

IGLA, PILA, RAVNALO

Gdje smo i kamo idemo, špajza novinskih priča
Autor: Modrić, Sanja
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2023
Broj stranica: 318
Uvez: Meki

19,99  (150,61 kn)

Prva knjiga Sanje Modrić, jedne od najboljih i najpoznatijih hrvatskih novinarki, dobitnici nagrada Hrvatskog novinarskog društva za Novinarku godine i za životno djelo.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 13681 Kategorija: Oznaka:

Opis

O knjizi:

U velikom izdanju od 318 stranica, u Telegramovoj nakladi, knjiga najboljih kolumni Sanje Modrić špajza je novinskih priča o tome gdje smo i kamo idemo.

Iz predgovora Sanje Modrić: Važno je ljudima reći da je ono što misle ispravno i da se ne boje naglas izgovoriti svoje misli. I da, treba biti pristran i pokazati stav jer je naše da budemo na strani ljudskosti, poštenja, vrijednog rada i zakona, a ne da se ‘objektivno’ ograđujemo. Bojim se da se takvo novinarstvo ne povuče u zadnje klupe pred onim koje reklamira lijekove, kockarnice i štetne politike, koje mlati praznu slamu ili vodi vesele emisije pozivajući slušatelje da podijele svoje britke misli o jedenju slatkiša ili da u eter oponašaju glasanje goluba. Da se to ne dogodi bore se i ovi tekstovi. Jer će u protivnom biti sve više nevoljnih ljudi koji šute i gledaju svoja posla dok stvari odlaze dođavola, budući da se, navodno, ne može ništa i jer ništa ne vrijedi pokušati. Bar to je ono što, na koncu konca, ipak valja s ovom ne-knjigom, nazvanom po igli da se pokuša sastaviti rastavljeno, pili da se odreže škart i ravnalu da se točno izmjeri.

Iz recenzije:

Sanja Modrić mnogo je puta napisala tekst koji sam sâm želio napisati. Ona to radi lucidno, izravno, precizno, bez izmotavanja i prenemaganja, uspijevajući i najsloženije državne i javne poslove rastumačiti svakodnevnim jezikom. – Ante Tomić

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Uvez

Karakter