KRIZA SE PRODUBLJUJE - Naruči svoju knjigu

KRIZA SE PRODUBLJUJE

Autor: Udovičić, Božo
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 302
Uvez: Tvrdi

25,08 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 713 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:

ČOVJEK I NJEGOVO OKRUŽENJE/ NEKA DOGAĐANJA U ČOVJEKOVU OKRUŽENJU/ NOVI SVJETSKI POREDAK, ŠTO JE TO? KONTROLA ENERGIJE I HRANE, ZADATAK “SVJETSKE VLADE” / DVA VELIKA ZLA CIVILIZACIJE: DROGA I TERORIZAM / GLOBALIZACIJA, TRANZICIJA I SLOBODNO TRŽIŠTE/ ČOVJEK I ZAGAĐENJE OKOLIŠA/ ODRŽIVI RAZVOJ I ZAŠTITA OKOLIŠA/ HRVATSKA I NJENA OKRUŽENJA/ BOSNA I HERCEGOVINA – KAMEN SPOTICANJA NA BALKANU/ POLITIČKO-SIGURNOSNE ORGANIZACIJE/ EUROPSKA UNIJA I HRVATSKA/ DVADESETO STOLJEĆE, STOLJEĆE VELIKIH PROMJENA/ KRIZA U SVJETSKIM ODNOSIMA

O knjizi:

U ekološkoj krizi s kojom se društvo danas suočava, na kocki je sama sposobnost Zemlje da održi razvijene forme života. Kriza se oblikuje golemim povećanjem oblika zagađenja zraka i vode; sve većom akumulacijom otpadaka koji se ne rastvaraju, olovnog taloga, pesticidnih ostataka i otrovnih dodataka u hrani; ekspanzijom gradova u široke urbane pojaseve; povećanim stresom zbog prenapučenosti, buke i življenja u masi; neodgovornim trošenjem prirodnih dobara, sječe šuma… Iz navedenoga slijedi da suvremeno društvo uništava sve što se vjekovima stvorilo organskom evolucijom. Ako se taj proces ne zaustavi, Zemlja može biti reducirana na razinu biološko-tehničke jednostavnosti na kojoj se čovječanstvo (koje ovisi o hrani na tlu i u vodi) neće više moći dugo održati kao vrsta sposobna za život.
To vrijeme ovisit će u mnogome o spremnosti čovjeka za poduzimanje radikalnijih mjera u planovima razvitka za očuvanje okoliša. Znatan dio moći će se riješiti novim tehnologijama, a drugi dio mora se riješiti promjenama u shvaćanju i poimanju čovjeka o mogućnosti i potrebi življenja svih ljudi na Zemlji.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Tvrdi

Autor

Udovičić, Božo

Broj stranica

ISBN