LEKSIKON UGOSTITELJSTVA I TURIZMA - Naruči svoju knjigu

LEKSIKON UGOSTITELJSTVA I TURIZMA

Autor: Galičić, Vlado
Područje: Turizam
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2014
Broj stranica: 1088
Uvez: Tvrdi

39,82 

SKU: 1143 Kategorija:

Opis

O knjizi:

U svakom području ljudskog rada i djelovanja, bilo da je znanstveno, stručno ili usko praktično, nastaje posebna terminologija i fond riječi specifičnog značenja, koje u nekom drugom kontekstu nemaju ili se ne mogu upotrijebiti. Razvija se i standardizira terminologija, koju razumije ili upotrebljavaju samo oni, koji se bave nekim područjem. Oni je stvaraju i razvijaju da bi postigli visoki stupanj međusobnog razumijevanja, da bi se moglo stvarati, planirati i razvijati.

Ideja za sastavljanje “LEKSIKONA UGOSTITELJSTVA I TURIZMA” pripada svakodnevnom susretanju s pojmovima, s kojima se svatko od nas susreće bilo u svakodnevnom poslu, učenju, studiranju ili pak, kao konzument određenih usluga u ugostiteljskoj i turističkoj djelatnosti, a čiji nam nazivi nisu do kraja ili djelomično razumljivi.

Leksikon po svom sadržaju spada u strukovne leksikone, jer je ograničen na uže područje, odnosno ugostiteljsko-turističku struku. Međutim, treba naglasiti da je tako koncipiran leksikon bilo nemoguće definirati samo na usko područje ugostiteljstva i turizma, već je bilo neophodno i imperativno se nametnula potreba laganog otklona na periferne ali značajne grane, kao što je organizacija, ekonomija, marketing, informatika, menadžment i slične discipline. Svako od tih područja poslovanja zastupljeno je s nekoliko desetina natuknica različitog obima, tako da je u leksikonu objašnjeno ukupno 7.272 pojma.

Osim studentima ugostiteljstva i turizma, leksikon je namijenjen i ostaloj znanstvenoj i stručnoj javnosti, te radnicima i menadžerima na svim područjima djelovanja, od gospodarstva, srednjih strukovnih škola, visokih učilišta, turističkih zajednica, turističkih agencija, strukovnih udruga, javnih službi do državne administracije, ali će isto tako biti i nezaobilazna knjiga na radnom stolu svakog poslovnog čovjeka i poduzetnika iz područja ugostiteljstva i turizma.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

udžbenik

Uvez

Tvrdi

Autor

Galičić, Vlado

Broj stranica

ISBN

Izdavač