MEDIJI - Naruči svoju knjigu

MEDIJI

Od zavođenja do manipuliranja
Autor: Alić, Sead
Područje: Marketing
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 262
Uvez: Meki

160,00 Kn

Značajno i poticajno djelo za daljnja istraživanja! Svojim sadržajem pokazuje značaj problematika koje se uključuju u razmišljanja – književnosti, književnog zavođenja, suvremenih medija i ostalog. Čitatelji će dobiti uvid o zavođenju koje je na djelu i u znanstvenom diskursu i novim oblicima instrumentaliziranja znanosti, ali i u ostalim segmentima društva!

SKU: 761 Kategorija:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

Iz sadržaja:
GOBBELSOVA GALAKTIKA/ KNJIŽEVNOST I ZAVOĐENJE/ O zavođenju/ Najava umnažanja ljepote novim medijima/ Ideologija zavođenja/ Futurizam ili slutnja masovne publike (…)/ MEDIJI I ZAVOĐENJE/ Od Kennedyja do Berlusconija/ Društvo spektakla/ Usamljeni masovni čovjek/ Od reklamnog i političkog zavođenja prema punoj manipulaciji (…)/ MEDIJSKE OSNOVE ZAVOĐENJA/ Medij nije samo poruka/ Čakre mediologije/ Znanost – neosviješteni medij/ Ljubav: osjećaj, medij ili kod (…)/ RELIGIJSKO – MEDIJSKO ZAVOĐENJE/ Psiho (tiskarska) analiza/ Relihijski šumovi i ljudska nemoć/ Strukture religijskog i trgovačkog zavođenja (…)/ ZAVOĐENJE KAO PROPAGANDA/ Električni sofisti/ Snaga propagande je u kosi/ Prokletstvo slogana/ Politika kao propaganda/ Ujedinjena sredstva advertisinga/ RASKRINKAVANJE UMREŽENIH IGARA MANIPULACIJE/ Ikone korporacijskoh brandova/ Chomsky na stazama kritike/ Biti (dio mreže) ili ne biti (…)

O knjizi:
Kroz sedam temeljnih poglavlja autor najprije postavlja kontekst (Göbelsova galaktika) manipulacije (medijsko preoblikovanje pojedinca u masu, korištenje medija u ratne svrhe itd.) i zavođenja, iznoseći tezu da su totalitarni režimi 20. st. velikim dijelom posljedica ovih tehnologija (masovnog komuniciranja). To nalaže potrebu ponovnog, interkulturalnog promišljanja mjesta i uloge književnosti i filozofije u novim, medijima preoblikovanim i manipulacijama i zavođenjem kontaminiranim svjetovima kultura, religija, politika, znanosti… Pojam „zavođenje” autor locira kod Baudrillarda i Kierkegaarda.
Uvidom u „osuđenost” na komunikaciju, brzinu, medije i promjenu recepcije svijeta i umjetnosti Alić postavlja pitanje: Što znači pojava tehničke reproduktibilnosti umjetničkog djela za umjetnost, posebice književnost te koliko je mogućnost umnažanja u beskonačnost književne i umjetničke ljepote, odredila suvremene oblike recepcije?
Suvremene manipulacije zavođenjem medijima, političkim obećanjima, otvaranjem prostora za nadu od strane religijskih hijerarhija i velikih korporacija – imaju svoj začetak u ustanovljenju logosa i njegovom suprotstavljanju mythosu. Svijet je instrumentaliziran onog trenutka kada je započelo reduciranje ljudskog odnosa prema svijetu na jezičko-tehnički-praktičko-instrumentalni odnos… Suvremeni mediji razvijaju nova „Big Brother” barbarstva, a suvremena se zapadna „korporacijska” demokracija skriva iza lijepe riječi, slike, zavodljivog tijela, primitivne igre, hipnotičkog televizijskog svjetla. To dovodi do toga da se demokracija zaustavlja pred vratima velikih svjetskih korporacija. Sead Alić diplomirao je filozofiju i kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bio je urednik u redakciji Studentskog lista 1978., član Kugla glumišta i rock grupe Anarhokor. Prvih godina Radija 101 radio na tom mediju kao urednik i voditelj (Frigidna utičnica, Intervencija i kreiranje prvih reklama Radija 101). Dvije sezone honorarni asistent marksizma na Građevinskom fakultetu u Zagrebu. Slijede poslovi u izdavačkoj kući August Cesarec, na Z3 TV programu, te u podružnicama svjetskih marketinških agencija BBDO i PUBLICIS (copywritter i kreativni direktor). Kreator imena i prvog koncepta akcije Dobro je činiti dobro. U suradnji s Fakultetom političkih znanosti i Otvorenim društvom realizira seriju filmova o demokraciji; surađuje i na projektima ŠNZ Andrija Štampar; producira tridesetak dokumentarnih filmova i oko 120 emisija Knjigom u glavu. Osniva Kulturni centar (KCCK) u Zagrebu. Prikaze knjiga i tekstove objavljivao u časopisima i novinama: Naše teme, kulturni radnik, Filozofska istraživanja, Polja, Dometi, Student, Studentski list, Mladina, Zvono, Zarez, Epoha itd. Bio član Vijeća HFD-a i voditelj

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

AGM

Karakter

stručno-popularna

Autor

Alić, Sead

Broj stranica

Uvez

Meki

ISBN