MEĐUNARODNI TURIZAM - Naruči svoju knjigu

MEĐUNARODNI TURIZAM

Autor: Gržinić, Jasmina
Područje: Turizam
Karakter: znanstvena-udžbenik
Godina izdanja: 2014
Broj stranica: 344
Uvez: Tvrdi

19,78  (149,03 kn)

Na znanstveni se način elaborira turistička problematika na međunarodnoj razini. Kroz problemske su situacije obrađena, između ostalog, razvojna obilježja turizma, partnerstva, razvojne inicijative te kulturni turizam i destinacije. Udžbenik koji će koristiti kako praktičarima, tako i obrazovnoj zajednici.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2125 Kategorija:

Opis

O knjizi:

U knjizi se iznose teorijske spoznaje i praktična iskustva europskih i svjetskih destinacija s ciljem što bolje prezentacije turizma u globalnom okruženju. Obrađuju se i analiziraju međunarodni turistički tijekovi, kao i trendovi koji ga prate. Sinteza trendova je upravo želja da se ukaže na potrebu prilagodbe turističke ponude zahtjevima današnje potražnje, ali ne u radikalnom smislu ili na radikalan način (brisanjem običaja, potpunom promjenom uvriježene poslovne prakse), već s ciljem postupne preobrazbe u neke nove buduće paradigme.

Uvod u svako poglavlje djela su ciljevi učenja s kojima se čitatelj susreće. Svako poglavlje knjige prate i problemski zadaci. Problemski zadaci služe za razvoj kreativnog mišljenja i poticaj za stjecanje vještina i mogućih alternativnih rješenja potrebnih za donošenje odluka u problemnim situacijama turizma. Istima se dobiva detaljniji uvid u problematiku temeljem primjera iz prakse, provokacije na razmišljanja putem pitanja kao i preporuke za čitanje i upute na pripadajuće linkove. Također, u radu je korištena slikovna vizualizacija tema radi približavanja analizirane problematike čitatelju.

Iz sadržaja:

PREDGOVOR / UVOD / RAZVOJNA OBILJEŽJA TURIZMA / Turistički sustav / Turističko tržište / Funkcija turizma u gospodarstvu / … / TURIZAM U MEĐUNARODNOM POIMANJU / Globalizacija i utjecaji na dionike / Tehnološke promjene i primjena inovacija / Etičnost u turizmu / … / STATISTIČKI POKAZATELJI U MEĐUNARODNOM TURIZMU / Trendovi razvoja u međunarodnom turizmu / Trendovi razvoja europskog turizma / Mjerenje konkurentnosti turizma / … / PARTNERSTVA U TURIZMU / Destinacijski menadžment / Regionalna integracija – trend ili preživljavanje / Krizni menadžment / EUROPSKE DIREKTIVE I RAZVOJNE INICIJATIVE / Europske direktive u turizmu / Turizam Europske unije / Hrvatski turizam u Europskoj uniji i repozicioniranje / … / KULTURNI TURIZAM I MEĐUNARODNI UTJECAJI / Ekonomski utjecaji kulturnog turizma / Utjecaj globalizacije na kulturu / Turizam specijalnih interesa / … / OGRANIČENJA U MEĐUNARODNIM PUTOVANJIMA / Međunarodne regulative u turizmu / Ograničenja u međunarodnom turizmu / DESTINACIJE U MEĐUNARODNOM TURIZMU / Turistička destinacija – pojam, načela, postupci / Planiranje u turizmu i utjecaji na destinacije / TUROPERATORI I GLOBALNI IZAZOVI / … / BUDUĆNOST MEĐUNARODNOG TURIZMA / POPIS LITERATURE / POPIS TABLICA / POPIS SLIKA / POPIS GRAFIKONA / POPIS KRATICA / POPIS INTERNET VJEŽBI / O AUTORICU

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MEĐUNARODNI TURIZAM”

Povezane knjige - Naša preporuka