Opis
O knjizi:
U ovoj zanimljivoj knjizi Danny Meyer piše o vlastitoj viziji, usponima i padovima te o svojoj poslovnoj filozofiji koju naziva prosvijećeno ugostiteljstvo. Osnovni postulati te filozofije, koja osobitu pozornost posvećuje odnosima među osobljem i zadovoljstvu gostiju, mogu se primijeniti na sve djelatnosti.
Bez obzira na to jeste li lider, rukovoditelj, direktor ili konobar, poslovna filozofija Dannyja Meyera pomoći će vam da budete učinkovitiji i produktivniji. Istodobno ćete produbiti svoje razumijevanje i vrednovanje dobro obavljena posla.
Autor ističe da je trajnom uspjehu njegove tvrtke pridonijelo pet dionika: zaposlenici, gosti, društvena zajednica, dobavljači i ulagači.
Jedini način na koji tvrtka može rasti, ostati vjerna sebi i postojano ostvarivati poslovni uspjeh jest to da privuče, zaposli i zadrži izvrsne ljude.
Meyerova revolucionarna knjiga Moć uspješnog poslovanja među najprodavanijim je naslovima New York Timesa, a sa svojim je poslovnim partnerom, chefom Michaelom Romanom, napisao i dvije kuharice – The Union Square Cafe Cookbook i Second Helpings from Union Square Cafe.
Iz sadržaja:
Predgovor – Ruža Toinić Fontana 9
Uvod 13
PRVO POGLAVLJE – Prvi slijed 17
DRUGO POGLAVLJE – Počinjemo s radom 40
TREĆE POGLAVLJE – Restoran hvata ritam 60
ČETVRTO POGLAVLJE – Okretanje kamenja 79
PETO POGLAVLJE – Tko je uopće napisao pravilo da…? 96
ŠESTO POGLAVLJE – Bez povratka 108
SEDMO POGLAVLJE – Rješenje od 51 posto 132
OSMO POGLAVLJE – Slanje poruke, primanje povratnih informacija 150
DEVETO POGLAVLJE – Stalni, blagi pritisak 172
DESETO POGLAVLJE – Put do uspjeha popločen je vješto ispravljenim pogreškama 199
JEDANAESTO POGLAVLJE – Začarani krug prosvijećenog ugostiteljstva 214
DVANAESTO POGLAVLJE – Kontekst, kontekst, kontekst 243
TRINAESTO POGLAVLJE – Umijeće gostoljubivosti 259
Zahvale 281