OSNOVE ORGANIZACIJSKOG PONAŠANJA - Naruči svoju knjigu

OSNOVE ORGANIZACIJSKOG PONAŠANJA

Autor: Drago Pupavac
Područje: Ljudski potencijali
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 187
Uvez: Meki

26,48 

Opsežan udžbenik organizacijskog ponašanja koji će služiti studentima te menadžerima koji se svakodnevno nalaze pred rješavanjem brojnih ljudskih problema: od zapošljavanja, timskog rada do stresa i učinkovitosti – pojedinačno, u grupama i u cjelokupnoj organizaciji.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

Opis

O knjizi:

Udžbenik, između ostaloga, daje kratki povijesni prikaz razvoja organizacijskog ponašanja kao znanstvene discipline te ukazuje na istraživanja koja će postaviti temelje organizacijskom ponašanju. Predmet praktičnog istraživanja udžbenika su zadovoljstvo zaposlenika te primanja i odlasci zaposlenika iz organizacije. Pojedinačno ponašanje i učenje u organizaciji, pojedinci u organizaciji i promjena njihovog ponašanja učenjem, model pojedinačnog ponašanja, vrste radnog ponašanja, percepcija, učenje u organizaciji, promjena ponašanja učenjem, osobnost u organizaciji, emocije na radnom mjestu, posvećenost organizaciji, motiviranje zaposlenika, nagrađivanje zaposlenika i stres na radnom mjestu samo su neke od teme koje obrađuje rukopis.

Prikazana su tri praktična istraživanja čiji su predmet: ekstrovertiranost, motivacija i posvećenost organizaciji. Dodatni predmet elaboracije su: vrste i učinkovitost timova, formiranje timova, timski procesi, problemi s timovima, sukobi i pregovaranje, team building, kreativnost i odlučivanje u timovima, komuniciranje u timovima i organizaciji, vođenje i moć u organizaciji.

Iako je ova knjiga namijenjena kao obavezna literatura studentima specijalističkog stručnog studija Poduzetništva Veleučilišta u Rijeci, može poslužiti i studentima drugih veleučilišnih i sveučilišnih studija na kojima se proučava organizacijsko ponašanje. Jednako tako ova knjiga može biti od koristi menadžerima svih razina koji se gotovo svakodnevno nalaze pred rješavanjem brojnih ljudskih problema. Na kraju ove knjige nalazi se popis literature te bilješka o autoru.

Iz sadržaja:

UVOD

2. TEMELJNE ODREDNICE ORGANIZACIJSKOG PONAŠANJA

2.1. Pojam, predmet i cilj proučavanja organizacijskog ponašanja

2.2. Važnije vrste ponašanja povezane s poslom

3. OSNOVE POJEDINAČNOG PONAŠANJA I UČENJE U ORGANIZACIJI

3.1. Model pojedinačnog ponašanja

3.2. Vrste radnog ponašanja

3.3. Percepcija

3.4. Učenje u organizaciji

4. UČINKOVITI TIMOVI I TIMSKI PROCESI

4.4. Timovi i grupe u organizaciji

4.2. Vrste i učinkovitost timova

4.3. Formiranje timova

5. UPRAVLJANJE ORGANIZACIJSKOM STRUKTUROM I INTELIGENCIJOM

5.1. Organizacijska kultura

5.2. Upravljanje promjenama

5.3. Organizacijska struktura

5.4. Organizacijska inteligencija

5.5. Praktično istraživanje

LITERATURA

POPIS TABLICA

POPIS GRAFIKONA

POPIS SHEMA

BILJEŠKA O AUTORU

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka