QLIFE ČASOPIS – SLUŽENJE: OSNOVNA KONCEPCIJA LIDERSTVA - Naruči svoju knjigu

QLIFE ČASOPIS – SLUŽENJE: OSNOVNA KONCEPCIJA LIDERSTVA

No.54, Zima 2023
Autor: Skupina autora
Područje: Menadžment
Područje: Časopis qLife
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2022
Broj stranica: 124
Uvez: Meki

19,91 

‘qLife’ je ugledni tromjesečni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj. Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.

U časopisu se objavljuju iznimni članci puni znanja, mudre poruke i promišljanja vodećih svjetskih imena koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

Mogućnost godišnje pretplate ( 4 broja) uz popust. Na upit emailom.

SKU: 13645 Kategorije: ,

Opis

O ovome broju:

Brojni profesionalci i volonteri u raznim institucijama profitnog, javnog i civilnog sektora očito su zaboravili – ako su ikada znali – da je služenje osnovni koncept liderstva. S obzirom na to da su odgojeni i educirani poimati fenomen liderstva iz tradicionalne perspektive, u njihovim mentalnim mapama lideri su bili i ostali osobe koje „uvijek znaju što treba činiti“, koje s vrha društvene ili organizacijske piramide odlučno zapovijedaju što će se i kako će se raditi koristeći pritom snagu vlastita formalnog umjesto moralnog autoriteta. Prema prevladavajućoj tradicionalnoj paradigmi liderstva, osnovna svrha postojanja ljudi na nižim hijerarhijskim razinama sastoji se u tome da služe one na vrhu, a ne obrnuto. Da im se podređuju te da s osmijehom na licu dobrovoljno prihvaćaju kontrolu, ponižavanje i slične energije koje se kontinuirano spuštaju prema njima s nedohvatljivih visina…

Iz sadržaja:

Tema broja: LIDERSTVO SLUŽENJEM II

1. Moralni autoritet u liderstvu
Stephen R. Covey

Autor u tekstu pojašnjava zašto kulture niskog povjerenja, kojima prevladava komandno-kontrolni menadžment, politikanstvo, protekcionizam, cinizam, konkurencija i suparništvo ne mogu konkurirati brzini, kvaliteti i inovativnosti organizacija koje doista osnažuju svoje djelatnike te koje spomenuto osnaživanje zasnivaju na moralnom autoritetu.

2. Vrijeme je da odbacite „herojsko“ liderstvo
Intervju s Margaret Wheatley
Larry Spears, John Noble

U dijalogu Margaret Wheatley, ugledne spisateljice, znanstvenice i poslovne savjetnice s Larryjem Spearsom, predsjednikom Robert K. Greenleaf Center for Servant-Leadership i Johnom Nobleom, urednikom časopisa The International Journal of Servant Leadership, minuciozno se osvještavaju suptilni detalji jedne od ključnih koncepcija znanosti i umjetnosti liderstva.

3. Problematičnost institucionalnih promjena
Peter M. Senge

Dee Hock, veliki institucionalni inovator našeg doba, osnivač i predsjednik VISE, jednom je prilikom rekao: „Živimo u doba masovne neučinkovitosti i propadanja institucija.“ Iako je potreba za fundamentalnim institucionalnim promjenama ogromna, nema naznaka da se išta značajno po tom pitanju događa. Zašto je tome tako pročitajte u intrigantnom tekstu autora Pete discipline Petera M. Sengea.

4. Koncepcija „liderstva služenjem“
Robert Greenleaf

„Sluga“ i „lider“ – mogu li se te dvije uloge doista spojiti u jednoj stvarnoj, konkretnoj osobi – bez obzira na njezin status ili zanimanje? Ako je odgovor na prethodno pitanje potvrdan, može li takva osoba živjeti i produktivno funkcionirati u današnjem surovom kapitalističko-materijalističkom svijetu? Odgovor na ova, kao i na mnoga druga suštinski važna pitanja pročitajte u tekstu jednog od najznačajnijih svjetskih autora na području liderstva i organizacijskog razvoja.

Dodatne informacije

Autor

Godina izdanja

Karakter

Uvez

ISBN

Broj stranica