ATOMSKE NAVIKE - Naruči svoju knjigu

ATOMSKE NAVIKE

Autor: Clear, James
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: priručnik
Godina izdanja: 2020
Broj stranica: 332
Uvez: Meki

18,45  (139,01 kn)

Od svog prvog objavljivanja u manje od godinu dana, ova se nevjerovatna knjiga našla među 10 najtraženijih na Amazonu; postala je bestseler New York Timesa prevedena na preko 45 jezika te je bila nominirana za najbolju knjigu na Goodreadsu na kojem svoje ocjene i recenzije postavljaju čitatelji širom svijeta.

Na stranicama poznatog websitea i magazina o poduzetništvu Inc. stoji opaska da ova knjiga „zaista mijenja živote“ jer na tako briljantan, a pitak način opisuje značajna područja psihologije osobnog i poslovnog uspjeha.

Opis

O knjizi:

“Atomske navike” preoblikovat će način na koji razmišljamo o napretku i uspjehu, bilo da se radi o prestanku pušenja, učenju nove vještine ili pak o vođenju pobjedničkog tima na olimpijadi koji je godinama bio na dnu ljestvice – upravo taj primjer i sam Clear iznosi u knjizi.

I mi, u našoj knjižari, dugo nismo naišli na ovakvo štivo. Iako nam je Duhigg u knjizi Moć navike razotkrio novo poimanje ljudske prirode i njezina potencijala za transformaciju, Clear ovdje daje konkretan, jednostavan, znanstveno i osobno dokazan model po kojem i mi možemo odmah danas početi raditi na svojim navikama. Kroz knjigu dobivamo detaljan i jasan uvid u nevjerovatnu moć navika, te koliko uistinu one utječu na naš život, razmišljanja, ponašanja; posebice kada svoja ponašanja zbrojimo na duge staze. Gotovo da možemo prognozirati kakva ćemo osoba biti za 5, 10, 15 godina i samim time kakav ćemo život voditi. Clear nas uvodi i u važnost genetike te prepoznavanja prilika krojenih po našim osobnim potencijalima koji su nam prirodno dati. Saznajemo i neopisiv potencijal plastičnosti našeg identiteta ukoliko usvojimo dnevne discipline, jer dnevni rituali čine razliku, ne motivacija. Motivacija je kratkog vijeka i ne ovisi nužno o nama, dok kreiranje novih neuronskih puteva – novih navika ili kidanje starih navika apsolutno ovisi o nama samima, ali i okruženju koje utječe na nas. Na osobe koje nas svakodnevno okružuju, autor stavlja poseban naglasak i sjajno pojašnjava važnost utjecaja okoline, posebice u početku kreiranja nove navike.

Ono što nam se posebno sviđa jest što u svakom poglavlju, Clear daje i teoriju i primjere potkrijepljene znanošću, ali i praktična i jednostavna uputstva i strategije koje sam prakticira. Upravo taj integritet življenja onoga čemu uči druge, podiže ga na jednu sasvim novu razinu i kao autora i kao mentora.

„ Takva sam, kakva sam, i tu ništa ne mogu“, svima nam poznata i često izgovorena rečenica, nažalost ili na sreću mnogih, sa ovim otkrićima, više ne drži vodu.

Nakon ove knjige osjećat ćemo ne samo potrebu već i odgovornost da se „pojavimo„ svakog dana bez obzira bili motivirani ili ne, i da uložimo taj 1 % za boljeg sebe, sutra. Velika osobna moć leži u kreiranju vlastitih navika kao i u preuzimanju osobne odgovornosti ukoliko one same igraju ili ne igraju u našu korist.

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka