BALANCED SCORECARD - Naruči svoju knjigu

BALANCED SCORECARD

Korak po korak
Autor: Niven, Paul R.
Područje: Menadžment
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 370
Uvez: Tvrdi

38,49 

Balanced scorecard (balansirana bodovna kartica) predstavlja mjere učinka koje se koriste u strateškom menadžmentu kako bi se utvrdile i poboljšale različite unutarnje funkcije i njihovi vanjski rezultati. Kao praktičar u velikom kanadskom poduzeću, a primjenjujući načela i alate ove metode, autor je došao do vrijednih iskustava kojima dokazuje da se ovaj alat koristi za provođenje strategija neke organizacije u četiri uravnotežene perspektive: financije, klijenti, unutarnji procesi i učenje te rast zaposlenika.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 78 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Za kompleksni zadatak upravljanja avionom pilot pred sobom ima cijeli niz mjernih instrumenata koji pokazuju brzinu aviona, smjer kretanja, razinu goriva i ostale podatke o stanju aviona i okoline koja ga okružuje. Upravljanje poduzećem nije jednostavnije od upravljanja avionom. Zašto se onda često koriste financijski pokazatelji kao jedini mjerni instrument za upravljanje poduzećem ili projektom? Kompleksnost upravljanja poduzećem zahtijeva da menadžeri imaju istodobni pregled učinka poduzeća na raznim područjima.

Balanced scorecard je skup instrumenata koji daje jednostavan i sažet pregled stanja poduzeća i daje odgovore na pitanja gdje se ono nalazi i kamo treba ići. Metodologija balanced scorecarda prevodi strategiju kompanije u inicijative, mjere i učinke. Kompanije koje su prihvatile i provele balanced scorecard ubrale su plodove i znatno su unaprijedile vlastito poslovanje. Knjiga Balanced scorecard: Korak po korak, podijeljena je u dvanaest poglavlja, a na samom početku autor nas uvodi u problematiku poslovanja poduzeća. Ističe ograničenja financijskog mjerenja rezultata i prednosti uvođenja balanced scorecarda kao suvremenog instrumenta kojim se financijska perspektiva nadopunjuje s perspektivom kupaca, unutarnjih procesa te učenja i razvoja, čime se stvara cjelovit pogled na poslovni uspjeh poduzeća.

U svijetu postoji velik broj stručnih knjiga o balanced scorecardu, no tekst Paula Nivena, koji vam nudimo na hrvatskom jeziku pod naslovom ‘Balanced scorecard: Korak po korak’, bitno se razlikuje od drugih sličnih djela po tome što daje konkretne upute kako da uvedete balanced scorecard u vaše poduzeće. Primjenom Nivenovih naputaka, posebno u strateškom upravljanju, plaćama i nagrađivanju, strateškim mapama i mjerenju rezultata i uspješnosti, menadžeri su dobili znatno šire znanje o strateškom upravljanju kompanijama.

Iz sadržaja:

MJERENJE REZULTATA I POTREBA ZA BALANCED SCORECARDOM / POČETAK / MISIJA, VRIJEDNOST, VIZIJA I STRETEGIJA / STRATEŠKE MAPE / STVARANJE MJERA UČINKA / POSTAVLJANJE CILJEVA I ODREĐIVANJE PRIORITETA MEĐU INICIJATIVAMA / KASKADIRANJE BALANCED SCORECARDA PRI ORGANIZACIJSKOM USKLAĐIVANJU / UPORABA BALANCED SCORECARDA ZA STRATEŠKU RASPODJELU SREDSTAVA / D0DATNE VEZE BALANCED SCORECARDA: PLAĆE I UPRAVLJANJE PODUZEĆEM / IZVJEŠTAVANJE O REZULTATIMA BALANCED SCORECARDA / ODRŽAVANJE BALANCED SCORECARDA / ZAVRŠNE MISLI O USPJEŠNOSTI BALANCED SCORECARD

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Tvrdi

Autor

Niven, Paul R.

Broj stranica

ISBN

Izdavač