BENJAMIN FRANKLIN, AUTOBIOGRAFIJA - Naruči svoju knjigu

BENJAMIN FRANKLIN, AUTOBIOGRAFIJA

Autor: Franklin, Benjamin
Područje: Menadžment
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: biografija
Godina izdanja: 1994
Broj stranica: 223
Uvez: Meki

15,26  (114,98 kn)

Nevjerojatna knjiga o nevjerojatnom čovjeku koji je u životu odigrao više od deset istaknutih uloga. Totalni čovjek – koji nam je djelom pokazao kako se radeći časno, ustrajno, marljivo te stalno učeći može napraviti mnogo, pomoći i društvu i sebi. Sretan, uspješan čovjek – Franklin! Kad bi barem danas imali među nama više „Franklina“!

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 681 Kategorije: , Oznaka:

Opis

O knjizi:

Tako je u neko doba svoga života, Franklin sjeo i zapisao trinaest vrlina i uputa po kojima bi se trebao ravnati, pogotovo one na koje do tada nije obraćao pažnju. To su: umjerenost (ne jedi do otupjelosti; ne pij do pripitosti), šutljivost (reci samo ono što može koristiti drugima, ili tebi samome; izbjegavaj tričave razgovore), red (odredi svakoj stvari svoje mjesto; odredi svakom dijelu svog posla svoje vrijeme), odluka (odluči uraditi ono što trebaš; neizostavno uradi ono što si odlučio), štedljivost (ne troši ni na što, osim na ono što koristi drugima ili tebi samome, tj. ne rasipaj ništa), marljivost (ne gubi vrijeme; budi uvijek zaposlen nečim korisnim; prekini sve nepotrebne djelatnosti), iskrenost (ne služi se lažima; misli pošteno i pravedno, a ako govoriš, govori isto tako), pravda (ne čini nikome nepravde, niti ne popuštaj dobročinstva, što ti je dužnost), čistoća (ne trpi nikakve nečistoće na tijelu, odijelu ili u stanu), spokojstvo (ne uznemiruj se zbog sitnica ili zbog običnih ili neizbježivih događaja), krepost (rijetko opći spolno, osim kada se radi o zdravlju ili potomstvu, ali nikad do zasićenosti i iznurenosti, ili da naškodiš svome, ili nečijem drugom miru ili ugledu), i napokon poniznost (ugledaj se u Isusa i Sokrata).

Franklin nastavlja: “Kako mi je namjera bila da steknem sve te vrline kao naviku, smatrao sam da ne bi bilo dobro da svoju pozornost rasipam na sve njih najednom, nego da je u određeno vrijeme usmjerim na jednu od njih, a kada potpuno ovladam njom, da prijeđem na drugu i tako redom, dok ne prijeđem svih trinaest…
Ova je knjiga prozor u Franklinov život.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Durieux

Karakter

biografija

Uvez

Meki

Autor

Franklin, Benjamin

Broj stranica

ISBN

Izdavač