CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI - Naruči svoju knjigu

CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI

Autor: Novak, Kristian
Područje: Lijepa književnost (naš izbor)
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 400
Uvez: Tvrdi

19,78  (149,03 kn)

Najzapaženiji domaći roman u 2016. Krimić prikazan kroz krnje transkripte. Ide široko, tijek nekoliko života ukrštava između tokova Drave i Mure, progovara o društvu i masovnoj psihologiji te zahvaća i rekonstruira barem tri kulturološka kruga.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2098 Kategorija:

Opis

Iz recenzija:

‘Ciganin, ali najljepši’ Kristiana Novaka jest strogo žanrovski gledano krimić, s enigmom, brutalnim ubojstvima nepoznatih – jer leševe bez lica teško je identificirati – i istragom, i lijep pokazatelj da se stvari ne smiju strogo gledati, ni suditi, jer je krimić koliko i ‘Zločin i kazna’. Ciganina je ispripovijedalo, preciznije kazalo jer uglavnom čitamo krnje transkripte, čak četvero pripovjedača: Milena, sredovječna povratnica u rodni Sabolščak, Nuzat, Kurd iz Mosula na putu za Calais, Sandokan zvan Sandi, Ciganin iz Bukova Dola, i Plančić, PR iz Policijske uprave zagrebačke.

Roman ide široko, tijek nekoliko života ukrstit će između tokova Drave i Mure, u Međimurju, a čime se sve bavi vremenom će popisivati literatura koja će daleko nadići njegov poveći opseg. Spomenimo sada samo da donosi dvije biografije “od kolijevke pa do groba”, da zahvaća i rekonstruira barem tri kulturološka kruga, da daje poput plastičnog eksploziva snažne psihoportrete svojih četiriju kazivača i masu masovne psihologije koja raste i prijeti da će se preliti u nasilje.

Ovo je knjiga u kojoj ćete naći al-Anfal, Daesh (ISIL) i izbjeglički val, zabranjenu ljubav Hrvatice i Roma, veterana Domovinskog rata koji brine za mir u selu, policajca na zalazu karijere u shizo-epizodama, orgiju s Moldavkama u vikendici, teoriju i praksu krađe i tučnjave, pauka koji je ispleo svoju mrežu, internetsko bjesnilo, raskoš jezika, misli i emocije. Kruno Lokotar

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI”

Povezane knjige - Naša preporuka