FINANCIJE I MENADŽMENT U GLOBALNOJ EKONOMIJI - Naruči svoju knjigu

FINANCIJE I MENADŽMENT U GLOBALNOJ EKONOMIJI

Autor: Božina, Lovre; Gonan Božac, Marli; Učkar, Dean
Područje: Novi društveni i ekonomski procesi
Karakter: stručna, znanstvena
Godina izdanja: 2012
Broj stranica: 296
Uvez: Meki

15,93 

Zbornik teži ponuditi radove koji integriraju financije i menadžment te pronaći čimbenike koji u stalnom ekonomskom previranju oslikavaju relevantna područja istraživanja.

SKU: 2136 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Autori su čitatelju nastojali približiti odrednice koje bitno utječu na trade-off između rizika i prinosa, ali i vrijednost novca i nemonetarnih financijskih oblika. Na taj način odredili su koncept zbornika u kojem su novac i nemonetarni financijski oblici poveznice koje utječu na transformacijski process menadžmenta unutar kojeg poslovne banke i poduzeća nastoje povećati vrijednost svoje imovine.

Između globalne stvarnosti i nacionalnih čimbenika nije uvijek lako pronaći put koji vodi do sretnog pojedinca. A zadovoljan pojedinac je ono čemu menadžment teži. Putevi do zadovoljnog pojedinca su različiti i međusobno isprepleteni, a jedan su zasigurno i dobro organizirani poslovni procesi. Financije su uvijek kao duga poslije kiše – otkrivaju ono što nakon društvene krize i nemira ostaje, upozoravajući da su integrirana znanja, ne samo moguća, nego i nužna.

Iz sadržaja:

FINANCIJE (I NOVAC): NACIONALNO I GLOBALNO / NOVAC – IZMEĐU GLOBALNE IDEOLOGIJE I NACIONALNIH VRIJEDNOSTI / FINANCIJSKA STABILNOST KAO CILJ SREDIŠNJIH BANAKA U KONTEKSTU GLOBALIZACIJE / GLOBALIZACIJA I PROMJENA FOKUSA MAKROEKONOMSKOG UPRAVLJANJA / PROBLEMATIČNE POJAVE NA TRŽIŠTU KAPITALA / VELIKI PROBLEMI MALIH BANAKA U REPUBLICI HRVATSKOJ / ORIJENTACIJA NA POSLOVNE PROCESE – IZAZOV STRATEŠKOM PROMIŠLJANJU / SUVREMENO UPRAVLJANJE GLOBALNIM PROJEKTIMA: STRUKTURIRANI PRISTUP / UTJECAJ OSTVARIVANJA FUNKCIJA MENADŽMENTA NA POSLOVNE PERFORMANSE MALIH HRVATSKIH PODUZEĆA, MEĐUNARODNA USPOREDBA POREZNOG OPTEREĆENJA RADNE SNAGE: UTJECAJ NOVE METODOLOGIJE NA POLOŽAJ HRVATSKE / UČINCI POREZNIH POTICAJA ZA ULAGANJA U HRVASTKOJ: PRIMJER VARAŽDINSKE ŽUPANIJE / DUGOVI LOKALNIH KOMUNALNIH DRUŠTAVA U ODABRANIM LOKALNIM JEDINICAMA / UTJECAJ PRIHODA OD TURIZMA NA DEVIZNI TEČAJ U REPUBLICI HRVATSKOJ / MOGUĆNOSTI ULAGANJA U DIONICE TURISTIČKOG SEKTORA REPUBLKE HRVATSKE / PREGLED PRISTUPA VREDNOVANJA TROŠKOVNE UČINKOVITOSTI VISOKOG OBRAZOVANJA

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

, ,

Izdavač

Karakter

,

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “FINANCIJE I MENADŽMENT U GLOBALNOJ EKONOMIJI”

Povezane knjige - Naša preporuka