FINANCIJSKA TRŽIŠTA I INSTITUCIJE - Naruči svoju knjigu

FINANCIJSKA TRŽIŠTA I INSTITUCIJE

8. izdanje
Autor: Mishkin, Frederic S., Eakins, Stanley G.
Područje: Financije i računovodstvo
Područje: Investiranje i osiguranje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2019
Broj stranica: 800
Uvez: Meki

78,53 

Praktični uvod u djelovanje današnjih financijskih tržišta i institucija. Potiče studente na razumijevanje veza između teorijskih koncepata i njihovih primjena u stvarnom svijetu.

Opis

Iako je tekst znatno revidiran, u odnosu na prethodno izdanje i dalje ima one važne značajke koje ga čine najprodavanijim udžbenikom o financijskim tržištima i institucijama.

Poboljšavajući studentima analitičke sposobnosti i vještine rješavanja konkretnih zadataka, ovaj ih udžbenik priprema za uspješnu karijeru u financijskoj industriji ili uspješno međudjelovanje s financijskim institucijama, bez obzira kakav bio njihov posao.

Da bi pripremio studente za njihove buduće karijere, udžbenik pruža sljedeće značajke:

  • Objedinjujući analitički okvir koji koristi nekoliko osnovnih načela da bi organizirao način razmišljanja studenata. Ta načela uključuju: problem asimetričnih informacija, sukobe interesa, transakcijske troškove, ponudu i potražnju, ravnotežu na tržištu imovine, efikasna tržišta, mjerenje rizika i upravljanje rizikom.
  • Odjeljci Menadžer u praksi uključuju gotovo 20 praktičnih primjera koji naglašavaju pristup financijaša financijskim tržištima i institucijama.
  • Pažljiv postupan razvoj modela omogućava studentima da lakše savladaju materiju.
  • Visok stupanj fleksibilnosti omogućava profesorima da podučavaju predmet na način koji žele.
  • Međunarodna perspektiva u potpunosti je uključena u tekst.
  • Okvir Praćenje financijskih vijesti potiče studente na čitanje financijskih novina.
  • Brojni primjeri povećavaju interes studenata primjenjujući teoriju na podatke i primjere iz stvarnog svijeta.
  • Tekst se usredotočuje na utjecaj elektroničkih (računalnih i telekomunikacijskih) tehnologija na financijski sustav. Tekst snažno koristi internet pomoću Vježbi na internetu, izvora za slike i tablice s interneta i referenci na internetu koje se nalaze na marginama. Također uključuje posebne okvire E-financije koji objašnjavaju kako su promjene tehnologije utjecale na financijska tržišta i institucije.

Iz sadržaja:

Zašto proučavati financijska tržišta i institucije? / Pregled financijskog sustava / Što znače kamatne stope i koja je njihova uloga u vrednovanju? / Zašto se kamatne stope mijenjaju? / Kako rizična i ročna struktura utječu na kamatne stope? / Jesu li financijska tržišta efikasna? / Zašto postoje financijske institucije? / Zašto dolazi do financijskih kriza i zašto su one toliko štetne za gospodarstvo? / Središnje banke i Sustav federalnih rezervi / Provođenje monetarne politike: instrumenti, ciljevi, strategija i taktike / Tržišta novca / Tržište obveznica / Tržište dionica / Hipotekarna tržišta / Devizno tržište / Međunarodni financijski sustav / Bankarstvo i upravljanje financijskim institucijama / Financijska regulacija / Bankarski sektor: struktura i konkurencija / Industrija investicijskih fondova / Osiguravajuća društva i mirovinski fondovi / Investicijske banke, brokerske kuće i poduzeća rizičnog kapitala / Upravljanje rizikom u financijskim institucijama / Zaštita od rizika financijskim izvedenicama

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez