GERIJATRIJSKA MEDICINA - Naruči svoju knjigu

GERIJATRIJSKA MEDICINA

Starost je najteža etapa života: tko najdulje živi taj najteže pati
Autor: Stojanović, Josip
Područje: Ostalo
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2024
Broj stranica: 380
Uvez: Meki

29,99 

Autor se obraća svim generacijama, posebice mladoj i staroj, jer se u Hrvatskoj o ostarjelima i nemoćnima malo zna, ili ništa.

SKU: 13738 Kategorija:

Opis

O knjizi:

U knjizi autor opisuje, objašnjava, operacionalizira, raščlanjuje, raspravlja i komentira o životnim problemima povezanim sa starenjem – fizičkim i mentalnim tegobama (bolestima), starosti i smrti…

Autor naglašava važnost poznavanja razvoja starenja i starosti čovjeka – sve faze starenja i njihovu individualnost. Opisuje kako bi se svaka osoba trebala u mladosti pripremati za starost – kako je ne bi dočekala gola i slijepa. Autor stranicama ove knjige želi skrenuti pozornost – čitatelju, roditeljima, posebice odgajateljima, prosvjetnim djelatnicima, državnoj upravi, crkvi – na dužnost i obavezu koja im pripada u razvoju starenja te popratnih pojava, koje su brojne i opisane u knjizi. Na njih treba obavezno pripaziti pri razvoju starenja, a nisu jednake u svih ljudi. Nažalost, u svijetu se puno više zna o starosti i problemima ostarjelih, negoli u Hrvatskoj – bez obzira na profesiju i stupanj obrazovanja osobe.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez